• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Koldskål med vanilje og hjemmelavede kammerjunker

13. maj 2020 by metteskutter Leave a Comment


Man spørger måske sig selv: kan det virkelig betale sig at lave koldskål og kammerjunker selv? Og svaret er et rungende JA!
Det er en helt anden smagsoplevelse, især hvis du bruger en god vanilje, både i koldskål og kammerjunker. Det smager så himmelsk og for mig er det smagen af dansk sommer!

Kammerjunker:
275 g mel
1,5 tsk bagepulver
125 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
125 g smør (stuetempereret)
1 æg

Fremgangsmåde:
Kom mel, bagepulver, sukker og vanilje i en skål. Tilsæt smørret i små firkanter og rør det sammen. Tilsæt til sidst ægget og ælt dejen sammen til en samlet og ensartet masse.

Del dejen i to og rul dem ud til 2 pølser (diameter på ca. 2-3 cm) og pak dem ind i husholdningsfilm.
Læg dem i fryseren i 20 minutter.

Skær derefter pølsen ud i små kammerjunker og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem ved 175 grader i ca. 12-15 minutter eller indtil de er let gyldne.
Lad dem køle helt af på en rist og opbevar dem derefter i en lufttæt beholder.

Koldskål med vanilje:
3 æggeblommer
75 g sukker
1 vaniljestang, kornene
5 dl tykmælk
5 dl kærnemælk
2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde:
Kom æggeblommer, sukker og vanilje i en skål.
Pisk det til en lys, luftig og tyk æggesnaps.
Tilsæt tykmælk, kærnemælk og citronsaft mens der piskes.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Diverse Tagged With: den bedste koldskål, hjemmelavede kammerjunker, hjemmelavet koldskål, koldskål med vanilje, koldskål opskrift, nemme kammerjunker

Previous Post: « Toscakage med hjemmelavet vaniljeis
Next Post: Choko-orange iskaffe/milkshake »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Kategorier
    Kategorier

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme