• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Lækre og bløde juleboller med rosiner

15. december 2019 by metteskutter


Dette er de skønneste, mest luftige og bløde juleboller med rosiner! De smager helt igennem fantastisk og kan holde sig bløde i flere dage i en tætsluttet pose!
Hvis du ikke bryder dig om rosiner, så kan du sagtens erstatte dem med chokolade.

Opskriften giver 15 stk.

Ingredienser:
3 dl mælk
50 g gær
2 æg
5 spsk sukker
1/2 tsk salt
Ca. 600 g mel
1 tsk kardemomme
2 tsk kanel
75 g blødt smør
100 g rosiner
Perlesukker
Hasselnøddeflager

Fremgangsmåde:
Lun mælken og rør gæren ud deri.
Tilsæt æg, sukker og salt.
Tilsæt ca. halvdelen af melet sammen med kardemomme og kanel.
Ælt dejen godt på en røremaskine.
Tilsæt smøret lidt ad gangen.
Tilsæt mel indtil dejen er glat og smidig – pas på med ikke at tilsætte for meget mel!
Lad dejen ælte godt til den slipper kanterne på skålen.
Til sidst tilsættes rosinerne. Ælt igen dejen til rosinerne er godt fordelt.

Lad dejen hæve overdækket i 30 minutter.

Form dejen til 15 boller og læg dem ved siden af hinanden i en bradepande (jeg brugte en bradepande der var ca. 32×22 cm)
Jeg vejede hele dejen og dividerede dejens vægt med 15 = hvad hver bolle skal veje – på den måde er jeg sikker på jeg får lige store boller og at jeg får brugt hele dejen.

Lad bollerne efterhæve i 20 minutter med et fugtigt viskestykke over dem.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
Bag bollerne ved 210 grader i ca. 12-15 minutter.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Juleopskrifter Tagged With: bløde juleboller, juleboller, juleboller med rosiner, luftige juleboller

Previous Post: « 3 opskrifter: Portionsanrettede nytårsdesserter
Next Post: Moussebomber med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbund »

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Kategorier
    Kategorier

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme