• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Lagkage med æble, karamel og hasselnødkrokant

5. september 2020 by metteskutter 5 Comments

En helt fantastisk lagkage med de blødeste og lækreste lagkagebunde nogensinde!
Karamel og æble passer super godt sammen, og sammen med den crunchy hasselnødkrokant gør det lagkagen til en ren symfoni af lækre smage og konsistenser.

Lagkagebunde:
3 æg
150 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
75 g kartoffelmel
75 g mel
2 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:
Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en lys og fyldig æggesnaps.
I en anden skål blandes kartoffelmel, mel og bagepulver.
Sigt mel-blandingen ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen.

Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 19-20 cm og bag den ved 175 grader i ca. 25-30 minutter.

Æblekompot:
2 blade husblas
4 æbler
150 g sukker
1 vaniljestang, kornene
1 lime, saften

Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem derefter i tern.
Kom æbletern sukker, vaniljekorn og limesaft i en gryde og kog det ved middel varme indtil æblerne er møre.
Tilsæt husblas og rør det godt ud.
Fjern gryden fra varmen og lad det stå og køle en smule i ca. 10 minutter.

Del lagkagebunden i to og kom den ene bund ned i en springform beklædt med kageplast.
Fordel æblekompotten ovenpå og kom derefter den sidste bund på.
Sæt kagen på køl og lav nu karamelmoussen.

Karamelmousse:
2 blade husblas
200 g Gold chokolade
4 dl fløde

Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom Gold chokolade og 1,5 dl af fløden i en gryde.
Varm det op ved svag varme under konstant omrøring. Det skal kun netop smelte sammen før det fjernes fra varmen. Tilsæt husblas og rør det godt ud.
Lad chokoladeblandingen stå og køle ned indtil massen har lillefingertemperatur.

Pisk imens de resterende 2,5 dl fløde til en letpisket skum.
Vend derefter chokoladecremen sammen med den letpiskede fløde.

Fordel karamelmoussen på toppen af kagen og sæt den på køl indtil den har sat sig (helst til dagen efter).

Hasselnødkrokant:
100 g hasselnødder
200 g sukker

Fremgangsmåde:
Smelt sukker til gylden karamel på en pande.
Tilsæt hasselnødder under omrøring. Hæld derefter hasselnødkrokanten ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt.
Hak det derefter i stykker.

Fjern siden af springformen og kageplasten, men lad lagkagen stå på bunden af springformen (så er det lettere at styre, når siderne skal dækkes af hasselnødkrokant).
Smør et tyndt lag flødeskum på siden af lagkagen og beklæd derefter siderne med hasselnødkrokant.

Flyt lagkagen over på et fad og sæt den på køl mens du laver pynten.

Chokoladesnirkler:
75 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:
Temperer chokoladen og smør et forholdsvis tyndt lag ud på et stykke kageplast.
Skrab fra den ene ende til den anden med en spartel med firkantede takker.
Sno forsigtigt kageplasten og kom den i køleskabet i nogle minutter.
Fjern forsigtigt kageplasten og pynt kagen med chokoladesnirkler og med evt. kobberkugler og salted caramel crispearls.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Lagkager Tagged With: æble lagkage, chokoladesnirkler, de bedste lagkagebunde, Gold mousse, hasselnødkrokant, karamel lagkage, karamelmousse, nemme lagkagebunde, svampede lagkagebunde

Previous Post: « Svampede chokolademuffins
Next Post: Hindbærmuffins med marcipan og hvid chokolade »

Reader Interactions

Comments

  1. Inge-Lise Olesen

    6. september 2020 at 06:28

    Hvis man ikke kan få fat i chokolade Gold, hvad bruger jeg så.?

    Svar
    • metteskutter

      6. september 2020 at 10:18

      Hej Inge-Lise
      Du kan udskifte Gold chokoladen med hvid chokolade – det tænker jeg også vil smage super lækkert 😊

      Svar
  2. Line

    28. oktober 2020 at 11:34

    Hej Mette,
    Hvor mange personer er kagen til?
    Mvh Line 🙂

    Svar
    • metteskutter

      29. oktober 2020 at 07:05

      Hej Line
      Ca. 10-12 personer vil jeg skyde på.

      Mvh. Mette

      Svar
  3. Helle

    10. januar 2021 at 16:10

    Hej Mette
    Jeg har fået en Ditte Julie portions form, der hedder bobler.
    Der kunne jeg godt tænke mig at få din kage i.
    Karamel mousse, æblekompot som indlæg og lagkagebund som bund. Tror du det vil fungere og hvor mange gange skal portionen til din kage ganges op. Jeg skal lave 10 bobler?

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Moussekage med hindbær, vanilje og pistacie
    Moussekage med hindbær, vanilje og pistacie
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Svampet citronmåne
    Svampet citronmåne

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme