Lagkage med hindbærmousse og limecreme

20140323-162025.jpg

20140323-153528.jpg

Jeg savner sommer, så derfor besluttede jeg mig for at lave en rigtig sommerlagkage. Det er en super frisk og syrlig lagkage med 2 af mine yndlingssmage – nemlig hindbær og lime!
Lige som jeg var godt igang med at bage, fandt jeg ud af, at jeg ikke havde mere husblas tilbage – åh nej, og jeg bor ikke nær nogen butikker.
Heldigvis var min faster så sød at købe husblas med hjem til mig 🙂
Til denne lagkage brugte jeg en form på 20 cm

Bunde:
3 æg
150 g sukker
75 g kartoffelmel
75 g mel
2 1/4 tsk bagepulver

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
Sigt kartoffelmel, mel og bagepulver i.
Vend det hele forsigtig sammen.
Fordel dejen i en lagkageform beklædt med bagepapir eller sprayet med bagespray. Bag den i ca. 30 minutter ved 190 grader
Afkøl bundene inden de bruges til lagkagen

Hindbærmousse:
150 g hindbær
1 spsk. sukker
2,5 dl piskefløde
3 blade husblas

Kom først husblassen i en skål med koldt vand. Put sukker og hindbær i en gryde og bring det i kog. Når bærrene er godt møre moses de med en gaffel. Kom hindbærrene i en si og sigt frugtkødet og saften hver for sig. Det er saften du skal bruge – resten smides væk.
Pisk fløden til skum. Vrid husblassen fri af vand og put den i den varme hindbærsaft. Sørg for at saften har lillefinger-temperatur før det vendes sammen. Tag 2 spsk af flødeskummet og pisk det lidt voldsomt i hindbærsaften. Herefter hælder du det i resten af flødeskummet mens du pisker med piskeriset.

Limecreme:
200 g Philadelphia (ikke light)
1/2 dl flormelis
1 lime
1 tsk vaniljesukker

Riv den yderste skal af limen og gem det til senere. Pres saften ud af limen og pisk det sammen med de ovenstående ingredienser indtil det er ensartet og luftigt

Pynt:
Ca. 2 dl fløde
Skallen fra 1 lime

Opbygning:
Del din lagkage i 3 bunde.
På den nederste bund kommer du hindbærmoussen på, direkte efter du har lavet den. Læg en bund ovenpå og pres lidt så den fæstner.
På det næste lag skal limecremen på. Sørg for at fordele det ligeligt på hele bunden. Afslut med den sidste bund.
Sæt kagen på køl mens du gør flødeskummet klar.
Pisk fløden til flødeskum og smør et tyndt lag på hele kagen. Lav evt. små flødeskumsrosetter som pynt og drys med den tørrede limeskal.

4 thoughts on “Lagkage med hindbærmousse og limecreme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *