• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Luftig og blød brunsviger

14. marts 2019 by metteskutter Leave a Comment

Den allerbedste brunsviger nogensinde! Den var i hvert fald lynhurtigt væk hos de gæster jeg serverede den for.
Denne brunsviger er en høj brunsviger, som er super luftig og blød samt massere af lækker topping!
Spis den helst samme dag og meget gerne lun.

Dej:
25 g gær
1,5 dl lunt mælk
1 æg
20 g sukker
250-275 g mel
1 knsp salt
1/2 tsk kardemomme
50 g smør, stuetemperatur

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lun mælk.
Tilsæt æg og sukker.
Bland mel, salt og kardemomme sammen og tilsæt halvdelen af blandingen til de våde ingredienser. Ælt det godt sammen på din røremaskine.
Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen og kom mere mel i.
Pas på med at tilsætte for meget mel – dejen skal være en smule våd, men ikke flydende.
Ælt dejen rigtig godt igennem.

Kom dejen i en bradepande (ca. 20×20 cm)
Lad den hæve overdækket et lunt sted i 40 minutter.
Forbered toppingen imens dejen hæver.

Topping:
130 g smør
150 g brun farin
3 spsk lys sirup

Fremgangsmåde
Smør, brun farin og sirup smeltes sammen i en gryde ved middel varme.
Tryk huller ned i den færdighævede dej med dine fingre.
Fordel fyldet ud over dejen og lad den hæve yderligere 20 minutter inden den kommes i ovnen.

Drys lidt ekstra brun farin over kagen.
Bag brunsvigeren ved 180 grader i ca. 15 minutter indtil den er gylden.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Skærekager Tagged With: blød brunsviger, brunsviger, den bedste brunsviger, luftig brunsviger

Previous Post: « Cheesecake tallerken med citron, vanilje og hindbær
Next Post: Hindbær flødeboller »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Moussekage med hindbær, vanilje og pistacie
    Moussekage med hindbær, vanilje og pistacie
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Svampet citronmåne
    Svampet citronmåne

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme