Luftige og bløde pitabrød


Efter at have bagt og smagt disse hjemmelavede pitabrød, så køber jeg altså ALDRIG de tørre købe-pitabrød igen.
Disse pitabrød er simpelthen så bløde og luftige og ikke mindst nemme at bage!

Opskriften giver 8 store pitabrød

Ingredienser:
25 g gær
4 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
1/2 dl olie
Ca. 500 g mel (evt. halvt manitoba/pizzamel)

Fremgangsmåde
Rør gær ud i lunkent vand. Tilsæt sukker og olie.
Bland mel og salt og tilsæt det lidt ad gangen mens du ælter dejen sammen (gerne på røremaskine med dejkrog).
Lad dejen hæve overdækket i 40 minutter.
Del dejen i 8 lige store stykker og rul dem/tryk dem flade.
Lig dem på en bageplade og lad dem hæve i en opvarmet ovn i 5 minutter ved 40 grader.
Tag pladerne ud af ovnen og opvarm ovnen til 250 grader.
Bag dem derefter i 9 minutter ved 250 grader på midterste rille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.