Mælkechokolade brownie med hasselnødder og blåbær

En lækker og svampet mælkechokolade brownie med hasselnødder, en fløjsblød blåbær mousse og friske blåbær.

Blåbærmousse:
4 blade husblas
1/2 vaniljestang
100 g sukker
250 g blåbær
Saften fra 1/2 citron
1 dl creme fraiche (9%)
3,5 dl fløde

Fremgangsmåde
Lig husblas i blød i koldt vand.
Kom vanilje, de tomme vaniljestænger, sukker, blåbær og citronsaft i en gryde.
Bring det i kog og rør til blåbærrene er møre.Si blåbærsaften fra (det er nemlig kun den du skal bruge til moussen
Kom derefter husblas i blåbærsaften og lad det køle af til det er lillefingervarmt. Tilsæt creme fraiche og rør.
Pisk fløden til let flødeskum og vend blåbærsaften sammen med det.
Kom din blåbær mousse i en sprøjtepose og fordel det i små silikoneforme.
Kom den i fryseren indtil de er gennemfrosne.(Det mousse som er til overs hældes på glas og laves til små desserter)

Mælke chokolade brownie:
150 g mælkechokolade
100 g smør
3 æg
120 g sukker
50 g mel
1 knivspids salt
35 g hakkede hasselnødder

Fremgangsmåde
Smelt mælkechokolade og smør sammen. Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og luftigt.
Rør den let afkølede chokolade-smør blanding i æggemassen.
Rør mel og salt i.
Hæld dejen i en springform (ø 19 cm) og drys de finthakkede hasselnødder på toppen.
Bag brownien ved 180 grader i ca. 28-30 minutter.
Lad brownien køle af inden den pyntes.

Pynt:
Blåbær mousse bomber
Friske blåbær
Rød skovsyre
Wild Blueberry kugler fra Lakrids by Johan Bülow

2 thoughts on “Mælkechokolade brownie med hasselnødder og blåbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.