Marcipan påskeæg med forskelligt fyld


Jeg elsker at lave lækre desserter og kager når de danske højtider finder sted. Der er bare noget helt særligt, hyggeligt og traditionsrigt ved det!
Jeg har lavet disse 4 slags marcipan påskeæg med forskelligt lækkert fyld.
Det er en lille lækker overraskelse til min skønne mor, som elsker marcipan! Dem vil jeg glæde hende med senere ❤️

Disse 4 slags påskeæg finder i opskriften på i dette blog post:
1: Påskeæg med karamel
2: Påskeæg med nougat crunch
3: Påskeæg med appelsin ganache
4: Påskeæg med jordbær ganache

Marcipan æg:
Start med at lave alle marcipan æggene. Vej 200 g marcipan af. Hvert påskeæg skal veje 10 g, så du i alt ender med 20 påskeæg (5 af hver slags)
Form æggene i en æggerulle fra Odense Marcipan eller i hånden.

Lig æggene til side og begynd at lave fyldet.

Karamel fyld:
1 dåse kondenseret mælk

Fremgangsmåde (laves dagen før)
Fjern etiketten fra dåsen.
Kom dåsen i en gryde fyldt med vand. Det er vigtigt at vandet dækker dåsens top – ellers kan den springe!
Lad dåsen simre i ca. 3 timer under låg. Derefter skal den have lov at køle af i 1 time.
Kom noget af karamellen i en sprøjtepose – resten kan gemmes i et glas med låg i køleskabet (smager fantastisk til is, på grød, på kager osv)
I bunden af hvert påskeæg laves et hul med et sugerør som fyldes med karamel. Luk derefter bunden sammen igen.

Nougat crunch:
10 g karameliserede mandler
25 g nougat

Fremgangsmåde
Hak de karameliserede mandler meget fint.
Smelt din nougat og bland de finthakkede karameliserede mandler i.
Kom din nougat crunch i en sprøjtepose.
I bunden af hvert påskeæg laves et hul med et sugerør som fyldes med nougat crunch.
Luk derefter bunden sammen igen.

Appelsin ganache:
50 g hvid chokolade
1/3 dl fløde
1/2-1 tsk fintrevet appelsinskal

Fremgangsmåde
Smelt chokoladen over vandbad.
Varm fløden op til kogepunktet.
Fjern chokoladen fra varmen og hæld derefter den varme fløde over i chokoladen. Rør rundt til ganachen er ensartet.
Del ganachen op i 2 skåle.
I den ene kommes der fintrevet appelsinskal i.

Den anden gemmes til jordbær ganache.

Jordbær ganache:
2 tsk Frysetørret jordbær

Fremgangsmåde
Blend frysetørret jordbær i en minihakker og rør det i ganachen.
I bunden af hvert påskeæg laves et lille hul, som fyldes med jordbær ganache. Luk derefter bunden sammen igen.

Chokolade overtræk:
Smelt 150 g mørk overtrækschokolade og dyp alle påskeæggene deri.

Dekorer dem inden chokoladen størkner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.