• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Marcipan påskeæg med forskelligt fyld

13. marts 2018 by metteskutter Leave a Comment


Jeg elsker at lave lækre desserter og kager når de danske højtider finder sted. Der er bare noget helt særligt, hyggeligt og traditionsrigt ved det!
Jeg har lavet disse 4 slags marcipan påskeæg med forskelligt lækkert fyld.
Det er en lille lækker overraskelse til min skønne mor, som elsker marcipan! Dem vil jeg glæde hende med senere ❤️

Disse 4 slags påskeæg finder i opskriften på i dette blog post:
1: Påskeæg med karamel
2: Påskeæg med nougat crunch
3: Påskeæg med appelsin ganache
4: Påskeæg med jordbær ganache

Marcipan æg:
Start med at lave alle marcipan æggene. Vej 200 g marcipan af. Hvert påskeæg skal veje 10 g, så du i alt ender med 20 påskeæg (5 af hver slags)
Form æggene i en æggerulle fra Odense Marcipan eller i hånden.

Lig æggene til side og begynd at lave fyldet.

Karamel fyld:
1 dåse kondenseret mælk

Fremgangsmåde (laves dagen før)
Fjern etiketten fra dåsen.
Kom dåsen i en gryde fyldt med vand. Det er vigtigt at vandet dækker dåsens top – ellers kan den springe!
Lad dåsen simre i ca. 3 timer under låg. Derefter skal den have lov at køle af i 1 time.
Kom noget af karamellen i en sprøjtepose – resten kan gemmes i et glas med låg i køleskabet (smager fantastisk til is, på grød, på kager osv)
I bunden af hvert påskeæg laves et hul med et sugerør som fyldes med karamel. Luk derefter bunden sammen igen.

Nougat crunch:
10 g karameliserede mandler
25 g nougat

Fremgangsmåde
Hak de karameliserede mandler meget fint.
Smelt din nougat og bland de finthakkede karameliserede mandler i.
Kom din nougat crunch i en sprøjtepose.
I bunden af hvert påskeæg laves et hul med et sugerør som fyldes med nougat crunch.
Luk derefter bunden sammen igen.

Appelsin ganache:
50 g hvid chokolade
1/3 dl fløde
1/2-1 tsk fintrevet appelsinskal

Fremgangsmåde
Smelt chokoladen over vandbad.
Varm fløden op til kogepunktet.
Fjern chokoladen fra varmen og hæld derefter den varme fløde over i chokoladen. Rør rundt til ganachen er ensartet.
Del ganachen op i 2 skåle.
I den ene kommes der fintrevet appelsinskal i.

Den anden gemmes til jordbær ganache.

Jordbær ganache:
2 tsk Frysetørret jordbær

Fremgangsmåde
Blend frysetørret jordbær i en minihakker og rør det i ganachen.
I bunden af hvert påskeæg laves et lille hul, som fyldes med jordbær ganache. Luk derefter bunden sammen igen.

Chokolade overtræk:
Smelt 150 g mørk overtrækschokolade og dyp alle påskeæggene deri.

Dekorer dem inden chokoladen størkner.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Diverse Tagged With: hjemmelavede påskeæg, hjemmelavet karamel, jordbær ganache, marcipan æg, nougat crunch, Odense, odense marcipan

Previous Post: « Mandelkage med mælkechokolade og mango
Next Post: Hindbær cheesecake »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Havregrynskager med appelsin smørcreme
    Havregrynskager med appelsin smørcreme
  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme