Mazarinkage med hindbær og chokolade

 

FullSizeRender

Min kæreste elsker traditionelle og “almindelige” kager som sandkage, mazarinkage, drømmekage osv. Så jeg besluttede mig for at forkæle ham lidt en dag han kom hjem fra arbejde, med denne lækre mazarinkage, som har en særlig friskhed pga. hindbærrene.

Har man fulgt med på min blog, har man nok fundet ud af, at jeg sjældent laver noget som er helt traditionelt. Jeg elsker at lave mine kager lidt anderledes for at udfordre det traditionelle lidt!

Denne kage er lækker og blød og opvejer den tunge mazarinkage og tilføjer friskhed til den.

Den kan varmt anbefales til enhver lejlighed! 🙂

Dej:
145 g smør (stuetemperatur)
145 g sukker
120g revet marcipan
4 æg
1/2 vaniljestang
130 g hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g hindbær
2 spsk friskpresset citron

Pynt:
25 g smeltet  mørk chokolade
25 g smeltet hvid chokolade
Frysetørret hindbær

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker luftigt sammen med revet marcipan.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt indtil massen bliver ensartet. Pisk også vaniljen og citronsaften med.

Bland mel og bagepulver. Vend det herefter i de våde ingredienser.

Til sidst vendes hindbærrene forsigtigt i dejen.

Bages i en spring form (ca. 20 cm)
Put bagepapir i bunden og smør siderne med smør.
Bages ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Når kagen er afkølet kan den pyntes.
Put hhv. den smeltede mørke og hvide chokolade i en lille sprøjtepose og klip et lille hul. Dekorer herefter kagen. Drys til sidst med frysetørret hindbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.