• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Moussebomber med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbund

19. december 2019 by metteskutter Leave a Comment

Super skønne og smukke moussebomber med mælkechokolademousse, passionsfrugt, sprød marcipanbund, chokoladeglaze og guldglimmer – perfekt til nytårsaften, eller andre festlige lejligheder!

Opskriften giver ca. 6 moussebomber

Passionsfrugtgelé:
2 blade husblas
1 dl passionsfrugtsaft (ca. 8 passionsfrugter)
0,75 dl vand
2 tsk sukker

Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom passionsfrugtsaft, vand og sukker i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
Kom husblas ned i saften og rør det ud.
Hæld passionsfrugtsaften i små halvkugleforme (jeg har brugt DENNE form)
Sæt formen i fryseren indtil de er gennemfrosne.

Chokolademousse:
3 blade husblas
125 g mælkechokolade
20 g sukker
3 æggeblommer
3,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Smelt chokoladen.
Pisk sukker og æggeblommer sammen til en lys og tyk æggesnaps.
Rør derefter den smeltede chokolade sammen med æggesnapsen.

Opvarm 2 dl af fløden til kogepunktet og tilsæt husblassen deri.
Hæld den varme fløde over i skålen med chokolade og æg og rør det sammen til massen er ensartet.

Pisk resten af fløden til en let skum.
Kom 2-3 spsk flødeskum over i chokoladeblandingen og rør det godt sammen.
Kom derefter hele chokoladeblandingen over i flødeskummet og vend det sammen.

Kom chokolademoussen i en sprøjtepose og fyld dine silikoneforme halvt op (jeg har brugt DENNE form)
Kom en passionsfrugtgelé halvkugle i og fyld igen chokolademousse i formene.
Kom formen på frys indtil de er fuldstændig gennemfrosne.

Marcipanbunde:
100 g marcipan

Fremgangsmåde:
Rul marcipanen tyndt ud i lidt flormelis.
Stik bunde ud med en rund udstikker (Ø 6 cm) og flyt dem over på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem ved 180 grader i ca. 5-6 minutter eller indtil de begynder at blive gyldne i kanterne.

Chokolade glaze:
4 blade husblas
1,25 dl vand
200 g sukker
150 g mørk chokolade, knapper eller hakket
20 g kakaopulver
0,75 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Vand og sukker kommes i en kasserolle og bringes i kog til det rammer ca. 100 grader.
Fjern kasserollen fra varmen og tilsæt chokoladen. Rør det forsigtigt sammen til massen er ensartet.
Tilsæt kakaopulver og rør det sammen.
Tilsæt husblas mens chokolade glazen stadig er varm.
Tilsæt derefter piskefløden og rør det sammen til massen er ensartet.

Hæld chokolade glazen gennem en si og over i en kande. Tilsæt også guldstøv tip glazen, hvis det ønskes.
Lad chokolade glazen køle ned til ca. 36 grader og hæld den over dine helt frosne kager.

Lad glazen sætte sig i nogle minutter og flyt derefter moussebomberne over på marcipanbundene, ved hjælp af 2 paletknive.

Pynt:
Golden and shiny pearls
Guldstøv
Guldflager
Rød skovsyre

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Glaze kager, Moussekager Tagged With: chokoladeglaze, glaze kager, guld dessert, moussebomber, nytårsdessert, nytårskager, små glaze kager

Previous Post: « Lækre og bløde juleboller med rosiner
Next Post: Portionsanrettet dessert: Citronkage med blå birkes, Ruby ganache, Ruby is og friske hindbær »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Kategorier
    Kategorier

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme