• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Moussekage med hindbær, vanilje og pistacie

14. september 2019 by metteskutter

Den SKØNNESTE, friske moussekage med et knivskarpt udseende, som med garanti imponerer enhver gæst!
Denne kage er en smule omfattende, men det er mest pga. ventetiden, når de forskellige dele skal i fryseren til de er gennemfrosne.
Kagen kræver også, at man har 3 forskellige silikoneforme i størrelserne Ø16, Ø18 og Ø20 cm.

Hindbær indlæg:
2 blade husblas
150 g frosne hindbær
2 spsk citronsaft
1 tsk vaniljesukker
3 spsk sukker

Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom hindbær, citronsaft, vaniljesukker og sukker i en kasserolle. Varm det op til kogepunktet og kom derefter husblas i. Rør til det er helt opløst.
Kom hindbærkompotten ned i en rund silikoneform (Ø16 cm) og kom den på køl til den er helt gennemfrossen.

Pistaciebund:
2 æggehvider
1/2 dl sukker
100 g fintmalede pistacienødder
1 knsp salt
1 tsk hvedemel

Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen er tyk og skinnende. Vend forsigtigt pistacienødder, salt og mel i.
For en springform/silikoneform (ø18 cm) med bagepapir i bunden og hæld dejen i.
Bages ved 180 grader i ca. 18-20 minutter.
Lad bunden køle helt af inden du befrier den fra formen.

Vanilje mousse:
2 blade husblas
1/3 vaniljestang, kornene
50 g sukker
2 spsk citronsaft
2 dl piskefløde
1/2 dl yoghurt naturel/ymer

Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom vaniljekorn, sukker og citronsaft i en kasserolle og kog det til sukkeret er opløst.
Rør husblas ud i citronlagen
Pisk fløden let.
Rør yoghurt naturel i citronlagen og vend det derefter sammen med flødeskummet.

Kom dit hindbær indlæg i en silikoneform der er 2 cm større (Ø18 cm). Pres den lidt ned så den ligger helt tæt ved formens bund.
Hæld vaniljemoussen over bunden.
Sæt den i fryseren til den er helt gennemfrossen

Hindbærmousse:
2,5 blade husblas
130 g frosne hindbær
80 g sukker
2 spsk citronsaft
1/3 vaniljestang, kornene
3 dl fløde

Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom hindbær, sukker, citronsaft og vanilje i en kasserolle og varm det op til hindbærrene er kogt ud. Kog også de tomme vaniljestænger med her.
Si hindbærmassen – det er kun saften du skal bruge.
Vrid husblas for vand og kom det ned i den varme hindbærsaft.
Pisk fløden til en let skum.
Tilsæt 1/3 af flødeskummet ned i den lune hindbærsaft og rør det sammen.
Kom derefter hindbær-blandingen over i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen.

Opbygning:
De frosne indlæg med hindbærkompot og vaniljemousse befries fra formen.
Kom indlægget ned i en silikoneform på Ø20 cm.
Placer indlægget præcis i midten med hindbærkompotten nedad. Pres forsigtigt på det, så du er sikker på den er presset helt tæt mod formens bund.
Hæld derefter din hindbærmousse over indlægget.
Pres forsigtigt pistaciebunden ned i hindbærmoussen til den er skjult og flugter med moussens kant.

Sæt kagen i fryseren til den er helt frossen.

Når kagen er gennemfrossen befries den fra silikoneformen og placeres på det fad kagen skal serveres på. Lad kagen tø op i køleskabet i 4 timer og pynt den med rød skovsyre.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Moussekager Tagged With: frossen moussekage, hindbærmousse, moussekage, pistacie kage, vaniljemousse

Previous Post: « Svampet gulerodskage med cream cheese frosting
Next Post: Fragilité lagkage med hindbær »

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Kategorier
    Kategorier
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Gateau Marcel / fransk chokoladekage
    Gateau Marcel / fransk chokoladekage
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme