• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Moussekage med passionsfrugt, hindbær og kokos

24. november 2019 by metteskutter Leave a Comment


Den skønneste moussekage med en dejlig frisk og eksotisk smag af passionsfrugt, hindbær og kokos.

Denne moussekage er super nem og enkel, da den er uden glaze eller velvetspray. Den står super skarpt og smukt i al sin enkelhed, med de naturlige farver fra passionsfrugt og hindbær!

Jeg har brugt DENNE form til at lave moussekagen i.

Kokosbund:
1 æg
25 g sukker
100 g kokosmel
25 g revet marcipan

Fremgangsmåde:
Rør alle ingredienser sammen indtil dejen samler sig.
Fordel dejen i indlægsformen og pres det godt sammen. Der vil være noget dej i overskud – pres det sammen med fingrene og lav små kokostoppe og bag dem med.
Bages i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter indtil den er gylden.
Lad bunden køle af i formen og sæt den til side indtil du skal bruge den.

Hindbærmousse:
3 blade husblas
250 g hindbær
100 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
1 spsk citronsaft
1,5 dl piskefløde
1,5 dl yoghurt naturel

Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom hindbær, sukker, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og giv det et hurtigt opkog. Kog også de tomme vaniljestænger med.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré.
Si massen så du har den rene hindbærsaft tilbage og lad den køle af til den er lillefingervarm.
Pisk fløden til let flødeskum, og vend yoghurten i.
Kom 2 spsk flødeskum i hindbærsaften og pisk det hurtigt sammen. Vend derefter hele hindbærsaften over i flødeskummet og vend det sammen.

Fordel moussen i boble-silikoneformen.
Sæt moussen i fryseren til den er gennemfrossen.

Passionsfrugtmousse:
4 blade husblas
0,75 dl passionsfrugtsaft (ca. 5 passionsfrugter)
1/2 vaniljestang
65 g sukker
1,5 dl fløde
1,5 dl yoghurt naturel

Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom passionsfrugtsaft og sukker i en gryde og bring det op til kogepunktet.
Vrid din husblas for vand og kom det ned i den varme saft.
Pisk fløden let og vend det sammen med yoghurt.
Når passionsfrugtsaften er lillefingervarm vendes det sammen med fløde-yoghurt blandingen.

Kom moussen ned din form og afslut med at presse den afkølede kokosbunden ned i, så den flugter med moussens kant.
Kom den i fryseren til den er gennemfrossen.

Pynt og samling:
Skovsyre
Gule blomster fra Skovsyre
Lyserøde perler

Fremgangsmåde:
Befri mousserne fra silikoneformene. Placer bunden (den med passionsfrugt) på et fad og placer derefter hindbærmoussen ovenpå.
Lad kagen tø op i køleskabet i mindst 4 timer.
Pynt herefter med skovsyre, gule blomster og lyserøde perler.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Moussekager Tagged With: eksotisk lagkage, hindbær mousse, moussekage uden glaze, passionsfrugtmousse

Previous Post: « Smagsfulde kryddersmåkager
Next Post: Isbomber med vanilje og karamel »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Kategorier
    Kategorier

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme