Nøddemarengsreder med frisk frugt og nougatcreme

20140705-192219-69739337.jpg

I går fik min familie og jeg denne lille, lækre minidessert efter vores aftensmad. Frugten jeg har brugt er fra haven. Her i min version af den har jeg brugt jordbær, ribs og kirsebær. Man kan selvfølgelig bruge de frugter man har lyst til, eller har liggende derhjemme.
Desserten her smagte helt fantastisk og begge elementer er meget lette at lave.

Nøddemarengs:
150 g hasselnødder
125 g sukker
3 æggehvider

Rist dine nødder let på en pande og afkøl dem. Kom dem i en minihakker og hak dem fint. Pisk æggehvider og sukker til en stiv og fast marengs. Vend nu forsigtigt de hakkede nødder i. Put massen i en sprøjtepose med en rund tyl. Tegn små reder på dit bagepapir.
Bag dem i ovnen ved 125 grader i ca. 1 time.

Nougatcreme:
100 g nougat
2 dl piskefløde

Smelt nougat og fløde sammen i en gryde. Bliv ved med at røre i det til massen er helt ensartet.
Hæld den over i en skål og læg husholdningsfilm helt tæt ned til massen. Lad nougatfløden blive helt kold før den serveres.

Tip: Hvis dine marengsreder er hævet for meget i ovnen, så tag en ske og pres den lidt flad i midten, så der er plads til frugten.

One thought on “Nøddemarengsreder med frisk frugt og nougatcreme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.