De vildeste snurrer til dags dato! Hold nu fast, hvor er de bare syndigt lækre og bløde!
Spis dem meget gerne lune.
Opskriften giver ca. 12-14 stk
Ingredienser:
75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
1 æg
75 g sukker
500 g mel
2,5 tsk kardemomme
1 tsk salt
Fyld:
Nutella
En dåse Dulce de leche (kan bl.a. købes i Meny)
Fremgangsmåde
Smelt smørret sammen med mælk. Sørg for det er håndvarmt inden gær tilsættes.
Smuldr gær i og rør indtil det er opløst.
Tilsæt æg og sukker og rør det godt sammen.
Tilsæt derefter halvdelen af melet sammen med kardemomme – lad det ælte godt i en røremaskine og tilsæt lidt efter lidt mere mel, indtil dejen har en fugtig og fast, men ikke klistret konsistens. Dejen skal slippe skålens kanter mens den ælter.
Lad dejen hæve med et fugtigt visketykke over sig i 1 time.
Rul derefter dejen ud i en rektangel i en tykkelse på ca 0,5-1 cm.
Smør Nutella ud på dejen og fordel det jævnt.
Tag fat i den øverste del af dejen og fold den ind mod midten.
Tag derefter den nederste del af dejen og fold op over det første lag, så du nu har en dej i 3 lag.
Rul dejen med din kagerulle.
Skær strimler i dejen á ca. 2-3 cm.
Skær hver strimmel op i midten, men undlad at skære den helt igennem!
Tag fat i begge ender og sno dem rundt om hinanden – sørg for de 2 løse ender er klistret godt sammen,
Læg herefter den snoede dej på bordet og rul den rundt om sig selv. Afslut med at skubbe enden ind under snurren.
Gentag dette med alle strimlerne og læg snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve med et fugtigt viskestykke over sig i 30 minutter.
Pensl snurrerne med æg.
Lav en lille fordybning i midten af snurrerne og kom en lille tsk dulche de leche ned i hver.
Bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.