De lækreste små mini donuts med citron og vanilje- her i en påskeversion, som små, fine, gule reder med et farverigt chokoladeæg i.
Dog kan man kan jo pynte dem lige præcis som man har lyst til!
Jeg har brugt en donut maskine til at lave disse donuts – også når det ikke er påske 🙂
Hvis du har lyst til, at se hvor nemt det er at lave disse minidonuts, så kan du se DENNE VIDEO.
Opskriften giver ca. 13 mini donuts.
Donuts:
1 æg
50 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
85 g mel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk kardemomme
50 g smeltet smør
1/2 dl fløde
Fintrevet citronskal fra 1/2 citron
Fremgangsmåde:
Æg, sukker og vanilje piskes til en lys og luftig æggesnaps. Tilsæt mel, bagepulver og kardemomme og vend det i dejen.
Til sidst vendes smeltet smør, fløde og fintrevet citronskal i dejen.
Kom dejen i en sprøjtepose – så er det nemmere at fordele dejen i donut-hullerne.
Fyld dej i donuthullerne, op til kanten, luk låget og bag dem i ca. 2 minutter.
Lad dem køle af på en rist.
Pynt:
Gul glasur
Gul kokos
Spiseligt sølvstøv
Chokoladeæg
Fremgangsmåde:
Rør en fast glasur sammen af flormelis og vand og tilsæt gul pastafarve.
Farv også din kokos med gul pastafarve.
Dyp herefter de afkølede minidonuts i glasuren, lad kort det overskydende glasur løbe af og dyp dem derefter i det farvede kokos.
Drys med lidt spiseligt guldstøv og afslut med et chokoladeæg i midten.
Spis dem helst samme dag.
Skriv et svar