Pære tærte med frangipane, nougat og vanilje creme fraiche

En fantastisk efterårsklassiker, som med fordel kan serveres lun og med en syrlig vanilje creme fraiche til.

Mørdej:
150 g mel
50 g flormelis
75 g smør (stuetempereret)
1 æggeblomme
(evt. 1 tsk vand)

Fremgangsmåde
Bland mel og flormelis.
Smuldr smørret i og til sidst samles dejen med æggeblomme. Tilsæt evt. 1 tsk vand hvis dejen er for “tør”.
Stil dejen i køleskabet i 1/2 time.
Drys en smule mel på bordet og rul mørdejen ud.
Læg dejen ned i en tærteform på 19 cm i diameter og skær det overskydende dej fra kanten.
Jeg har brugt DENNE perforerede tærte ring.

Prik huller med en gaffel i tærtens bund.
Sæt tærten på køl imens du laver din frangipane.

Frangipane:
80 g mandler
80 g sukker
80g smør
1 æg

45 g nougat
2-3 pærer
1,5 tsk kanelsukker

Fremgangsmåde
Hak mandlerne til fint mandelmel i en minihakker. 
Bland herefter mandelmel, sukker, smør og æg til det er en ensartet masse.
Fordel frangipanen i tærten.

Skær nougaten i små tern og tryk dem lidt ned i frangipanen.

Fjern kernehus og stilk fra pærer, og skær dem i forholdsvis tynde skiver, som ligges på toppen af tærten.
Drys 1,5 tsk kanelsukker ud over tærten.

Bag tærten i ca. 30-35 minutter ved 180 grader
Vent med at flytte tærten over på et fad til den er fuldstændig kølet af.

Vanilje creme fraiche:
2, 5 dl creme fraiche
2 spsk sukker
1/2 vaniljestang, kornene

Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser og rør det godt sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.