• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Portionsanrettet dessert: Citronkage med blå birkes, Ruby ganache, Ruby is og friske hindbær

25. december 2019 by metteskutter



Den smukkeste portionsanrettede dessert, som med garanti vil imponere enhver gæst – og så smager den selvfølgelig himmelsk!

Opskriften giver ca. 5-8 dessertanretninger.

Ruby is:
1/2 dåse kondenseret mælk
65 g Ruby chokolade
2,5 dl fløde
Evt. lidt lyserød pastafarve.

Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen.
Hæld kondenseret mælk og fløde i en skål og pisk det til en luftig og cremet masse. Tilsæt den afkøledede chokolade lidt efter lidt og pisk den sammen.
Tilsæt evt. en smule lyserød pastafarve for synets skyld.

Støb isen i små silikoneforme (jeg har brugt DENNE FORM). Skal du ikke bruge alt isen til portionsanretninger kommes det resterende is i en bøtte med låg.
Kom isen i fryseren til det er helt frossen.

Ruby ganache:
70 g Ruby chokolade
1/2 dl fløde
1/2 tsk honning
Evt. lyserød pastafarve

Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i en gryde og varm det op ved svag varme til det smelter sammen.
Hæld det i en skål og put husholdningsfilm helt ned til ganachen.
Lad den stå på køkkenbordet og køle ned til stuetemperatur, hvis du skal bruge den med det samme.

Ellers kommes den i køleskabet til du skal bruge den (husk at tage den ud af køleskabet i god tid, før du skal bruge den).

Citronkage med blå birkes:
150 g smør (stuetempereret)
100 g sukker
75 g revet marcipan
1 citron, saften og fintrevet skal
2 æg
150 g mel
1 tsk. bagepulver
4 tsk blå birkes
1/2 dl mælk.

Fremgangsmåde:
Rør smør, sukker, marcipan, citronsaft og citronskal sammen indtil det er luftigt og cremet.
Rør derefter æggene i.
Mel, bagepulver og blå birkes røres også i.
Tilsæt til sidst mælk og rør det godt sammen indtil dejen er ensartet.

Fordel dejen i en lille kageform (ca. 21 x 18 cm).
Bag citronkagen ved 175 grader i ca. 20-25 minutter.

Lad kagen køle af og brug derefter en rund udstikker (ca. Ø 3-6 cm) og stik små runde kager ud.
Opbevar dem i en tætsluttet pose/beholder indtil desserten skal anrettes.

Samling af desserten:
Ruby is
Ruby ganache
Små cirkler af citronkage
Friske hindbær
Skovsyre
Frysetørret hindbær
Spiseligt guld

Fremgangsmåde:
Befri din gennemfrosne Ruby is fra silikoneformen.
Placer en lille rund citronkage på tallerknen og kom friske hindbær og skovsyre på toppen.
Drys med frysetørret hindbær og spiseligt guld.
Kom din Ruby ganache i en sprøjtepose med en tyl i enden og sprøjt små toppe på tallerknen.
Placer din Ruby is ved siden af citronkagen.

Server straks.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Portionsanrettede desserter Tagged With: dessert med Ruby chokolade, nytårsdessert, portionsanrettet dessert, portionsanrettet nytårsdessert, Ruby dessert, Ruby kage

Previous Post: « Moussebomber med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbund
Next Post: Æble cheesecake med hasselnød og nougat »

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Havregrynskager med appelsin smørcreme
    Havregrynskager med appelsin smørcreme
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme