Rabarber dessert med marcipan crunch og vanilje creme fraiche


En virkelig nem og hurtig dessert at lave, som passer perfekt til en lun sommeraften.
Desserten er både syrlig og sød på samme tid. Jeg elsker virkelig desserter som er sammensat på den måde! Surt og sødt komplimenterer nemlig hinanden helt fantastisk.

Denne opskrift giver 4 små desserter.

Rabarber kompot:
300 g rabarber (gerne vinrabarber)
100 g sukker
2 tsk vaniljesukker
4 spsk vand

Fremgangsmåde
Skyl rabarberne og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med sukker, vaniljesukker og vand.
Bring det i kog og lad det simre til rabarberne er kogt møre. Hold øje med det ikke brænder på.

Crumble:
35 g hasselnødder
30 g havregryn
15 g sukker
60 g marcipan

Fremgangsmåde
Hak hasselnødderne og bland det med havregryn og sukker i en skål. Riv marcipanen i. Smuldr det sammen med fingrene og fordel det ud over en bageplade beklædt med bagepapir og rist det i ovnen i ca. 4-5 minutter ved 200 grader (varmluft).
Lad det derefter køle af.

Vanilje creme fraiche:
6 spsk creme fraiche (9%)
1,5 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
Rør creme fraiche og vaniljesukker godt sammen.

Samling:
Fordel rabarber kompotten i 4 små dessertglas. Kom derefter crumble ovenpå og afslut med vanilje creme fraiche

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *