Rabarber trifli


En ægte sommerdessert med de smukkeste lyserøde rabarber fra min mors have. Denne dessert er virkelig en sikker vinder!
En hurtig dessert som får det fineste udtryk.

Opskriften svarer til ca. 8-10 personer

Rabarber kompot:
850 g rabarber (gerne vinrabarber)
180 g sukker
2 tsk vaniljesukker
1 dl vand

Fremgangsmåde
Skyl rabarberne og skær dem i tern. Kom dem i en gryde med sukker, vaniljesukker og vand.
Bring det i kog og lad det simre til rabarberne er kogt godt møre.
Hvis rabarberkompotten bliver for “vandet”, så jævn det evt. med lidt maizena.

Vaniljecreme:
8 dl mælk
2 dl fløde
140 g sukker
60 g majsstivelse
1 vaniljestang
8 æggeblommer

Fremgangsmåde
Kom alle ingredienser i en gryde. Varm massen op og pisk KONSTANT indtil cremen tykner.

Samling:
Rabarberkompot
Vaniljecreme
Makroner
Ca. 4 dl fløde pisket til flødeskum

Fremgangsmåde
Sørg for at både din rabarberkompot og vaniljecreme er kølet helt af. Pisk også vaniljecremen lind.
Lav enten din trifli i en stor skål eller i små glas.

Start med et lag rabarberkompot.
Drys derefter knuste makroner hen over.
Derefter et lag vaniljecreme og til sidst flødeskum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *