Regnbue lagkage


Denne skønne lagkage er inspireret af den klassiske trefarvede is, som jeg spiste en hel del af da jeg var barn. Dette kalder jeg for en luksus udgave i kageform.
Kagen består af en svampet chokolade Black Magic bund, en frisk vaniljemousse med en masse smukke vaniljekorn og til sidst en skøn hindbærmousse.
Jeg lavede den som en overraskelse til min kærestes søster, som vi holdt et lille hyggeligt “surprise party” for.

Black Magic bund:
3 dl mel
3 dl sukker
1,5 dl kakaopulver
1,5 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljesukker
2 æg
1,5 dl kaffe
1,5 dl mælk
0,75 dl olie

Fremgangsmåde:
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt derefter resten af ingredienserne.
Pisk dejen sammen til den er glat og ensartet.
Hæld kagen i en springform (Ø 23 cm) beklædt med bagepapir.

Bag kagen i ca. 35-40 minutter ved 175 grader.

Vaniljemousse:
4 blade husblas
1 vaniljestang, kornene
100 g sukker
Saften fra 1 citron
4 dl piskefløde
1,5 dl yoghurt naturel 1,5%

Fremgangsmåde
Lig husblas i blød i koldt vand.
Kom vaniljekorn, sukker og citronsaft i en kasserolle og kog det til sukkeret er opløst. Rør husblas ud i citronlagen
Pisk fløden let.
Rør yoghurt naturel i citronlagen og vend det sammen med flødeskummet.
Kom brownie bunden i en springform beklædt med bageplast og fordel vaniljemoussen ovenpå bunden. Kom den i fryseren til den har sat sig.

Hindbærmousse:
4 blade husblas
225 g frosne hindbær
1,5 dl sukker
1/2 vaniljestang, kornene
Saften fra 1/2 citron
4,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Kom de frosne hindbær, sukker, vanilje (og de tomme vaniljestænger) samt saften fra 1/2 citron i en kasserolle og varm det godt op til hindbærrene er møre.
Rør husblassen ud i hindbærrene og fjern gryden fra varmen.
Put hindbærrene i en si og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har væden tilbage. Det er nemlig kun væden du skal bruge!
Lad hindbærvæden køle ned til stuetemperatur.
Pisk imens fløden til en let skum.
Tag 2 spsk af flødeskummet og pisk det hurtigt sammen med hindbærsaften.
Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.

Tag din kage ud af fryseren og fordel hindbærmoussen ovenpå.
Sæt den igen på frys til den har sat sig.

Pynt:
Friske hindbær
Friske blåbær
Friske jordbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *