• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Regnbue lagkage

4. maj 2018 by metteskutter 11 Comments


Denne skønne lagkage er inspireret af den klassiske trefarvede is, som jeg spiste en hel del af da jeg var barn. Dette kalder jeg for en luksus udgave i kageform.
Kagen består af en svampet chokolade Black Magic bund, en frisk vaniljemousse med en masse smukke vaniljekorn og til sidst en skøn hindbærmousse.
Jeg lavede den som en overraskelse til min kærestes søster, som vi holdt et lille hyggeligt “surprise party” for.

Black Magic bund:
3 dl mel
3 dl sukker
1,5 dl kakaopulver
1,5 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljesukker
2 æg
1,5 dl kaffe
1,5 dl mælk
0,75 dl olie

Fremgangsmåde:
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt derefter resten af ingredienserne.
Pisk dejen sammen til den er glat og ensartet.
Hæld kagen i en springform (Ø 23 cm) beklædt med bagepapir.

Bag kagen i ca. 35-40 minutter ved 175 grader.

Vaniljemousse:
4 blade husblas
1 vaniljestang, kornene
100 g sukker
Saften fra 1 citron
4 dl piskefløde
1,5 dl yoghurt naturel 1,5%

Fremgangsmåde
Lig husblas i blød i koldt vand.
Kom vaniljekorn, sukker og citronsaft i en kasserolle og kog det til sukkeret er opløst. Rør husblas ud i citronlagen
Pisk fløden let.
Rør yoghurt naturel i citronlagen og vend det sammen med flødeskummet.
Kom brownie bunden i en springform beklædt med bageplast og fordel vaniljemoussen ovenpå bunden. Kom den i fryseren til den har sat sig.

Hindbærmousse:
4 blade husblas
225 g frosne hindbær
1,5 dl sukker
1/2 vaniljestang, kornene
Saften fra 1/2 citron
4,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Kom de frosne hindbær, sukker, vanilje (og de tomme vaniljestænger) samt saften fra 1/2 citron i en kasserolle og varm det godt op til hindbærrene er møre.
Rør husblassen ud i hindbærrene og fjern gryden fra varmen.
Put hindbærrene i en si og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har væden tilbage. Det er nemlig kun væden du skal bruge!
Lad hindbærvæden køle ned til stuetemperatur.
Pisk imens fløden til en let skum.
Tag 2 spsk af flødeskummet og pisk det hurtigt sammen med hindbærsaften.
Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.

Tag din kage ud af fryseren og fordel hindbærmoussen ovenpå.
Sæt den igen på frys til den har sat sig.

Pynt:
Friske hindbær
Friske blåbær
Friske jordbær

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Lagkager Tagged With: Black Magic lagkage, chokoladekage, hindbær mousse, regnbue is lagkage, trefarvet is lagkage, vanilje mousse

Previous Post: « Drømmekage med ekstra topping
Next Post: Rabarber trifli »

Reader Interactions

Comments

  1. Søs

    30. juli 2018 at 11:47

    Hvis den skal laves dagen før eller 2 dage før.. Bliver den så tør? Og skal den blive i fryseren, eller ind i køleskabet 🙈🙈🙈🙈🙈🤔🤔🤔

    Svar
    • metteskutter

      30. juli 2018 at 15:01

      Du kan sagtens lave den dagen før uden den bliver tør i hvert fald 😊 og du kan både opbevare den i fryser og i køleskabet.
      Blot vær opmærksom på, at kagen kan finde på at svede lidt hvis den bliver helt dybfrossen og derefter tøes op.

      Mvh. Mette

      Svar
  2. Charlotte Wiborg

    30. august 2018 at 18:48

    Hej.. Jeg er i gang med at lave din kage og har nu lavet bunden men den er jo virkelig høj? Deler du bunden eller har jeg mon laver noget forkert.??

    Svar
    • metteskutter

      30. august 2018 at 18:52

      Hej Charlotte.
      Har du bagt den i en springform som måler 23 cm ligesom der står i opskriften? 🙂
      Men denne kage bliver også en smule høj

      Mvh Mette

      Svar
      • Charlotte Wiborg

        30. august 2018 at 18:58

        Jeps det har jeg og den er vokset helt op til kanten af springformen!

        Svar
        • metteskutter

          30. august 2018 at 19:00

          Ja det kan jeg godt høre, det lyder da voldsomt 😁
          Kan ikke lige svare på hvad der mon kunne være gået galt, hvis du har fuldt opskriften fuldt ud.
          Det er en opskrift jeg jævnligt bruger og har brugt rigtig mange gange

          Mvh. Mette

          Svar
  3. Charlotte Wiborg

    30. august 2018 at 19:02

    Ok. Og du er sikker på at den kun er en springform der måler 23cm?? Synes nemlig på dit billed at kagen ser noget større ud??

    Svar
    • metteskutter

      30. august 2018 at 19:04

      Helt sikker 🙂

      Svar
  4. Charlotte Wiborg

    30. august 2018 at 19:06

    Ok. Jeg skærer den bare over og Så kan jeg fryse den ene og bruge den en anden gang😉.
    Tak for svar.

    Svar
  5. Signe

    7. december 2018 at 20:43

    Hvis jeg kun skal bruge vniljemoussen til en kage hvor meget er der så sådan ca 1 liter eller 2 måske?

    – Mvh Signe

    Svar
    • metteskutter

      7. december 2018 at 20:46

      Hej Signe.
      Jeg forstår ikke helt dig spørgsmål. Denne opskrift på vaniljemousse er også kun til en kage 🙂
      Og jeg kan desværre ikke huske hvor meget der bliver af moussen.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Kategorier
    Kategorier
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Gateau Marcel / fransk chokoladekage
    Gateau Marcel / fransk chokoladekage
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme