• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Risalamande med vanilje

24. december 2018 by metteskutter Leave a Comment


Risalamanden er en meget vigtig del af juleaften – det er en skøn og hyggelig tradition, hvor det gælder om at få mandlen og dermed også mandelgaven.

Personligt elsker jeg risalamande og jeg sparer ikke på vaniljen når jeg laver den. Risalamande er en af de desserter, hvor vaniljesmagen virkelig kommer til sin ret – og JA, det gør en kæmpe forskel at bruge ægte vanilje fremfor det vaniljesukker man køber!

Her får I den allerbedste opskrift på risalamande.

Nok til ca. 12-14 personer

Ingredienser:
2 dl vand
4 dl grødris
2 liter sødmælk
1-2 vaniljestænger
150 g sukker
175 g smuttede mandler, finthakket
6 dl piskefløde

Fremgangsmåde:
Skyl en tykbundet gryde i helt koldt vand (dette hjælpe imod at risengrøden brænder på).
Kom vand og grødris i gryden.
Kog risene op indtil vandet er absorberet.
Tilsæt sødmælk.
Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud og mas dem sammen med sukkeret. Tilsæt derefter vanilje og sukker ned i gryden. Tilsæt også de tomme vaniljestænger og lad dem koge med.
Varm risengrøden op til kogepunktet og skru derefter ned på lav varme.
Lad risengrøden stå ved svag varme med låg på i ca. 45 minutter indtil grøden er tyknet.
Rør i gryden ca. hver 10. minut.

Kom husholdningsfilm helt tæt ned over risengrøden og lad den køle fuldstændig af – lad gerne de tomme vaniljestænger blive i indtil grøden skal blandes med de finthakkede mandler og fløden.

Rør de finthakkede mandler sammen med den kolde risengrød.
Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med risalamanden.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Juleopskrifter Tagged With: den bedste risalamande, ris a la mande, risalamande, risalamande med vanilje

Previous Post: « Jule cheesecake med appelsin og kanel
Next Post: Chokolademousse bomber med hindbær og hasselnødder »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Kategorier
    Kategorier

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme