• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Små blåbær cheesecakes i glas

2. november 2018 by metteskutter 2 Comments


Disse små fine blåbær cheesecakes i glas er super nemme at lave og smager vanvittig godt! Man kan på nærmest ingen tid lave disse skønne små desserter og man kan sagtens lave dem dagen før de skal serveres.

Denne opskrift giver ca. 4 glas på 27 cl.

Kiksebund:
85 g Digestive kiks
5 g sukker
40 g smeltet smør

Fremgangsmåde
Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
Tilsæt det smeltede smør.
Bland det godt.
Fordel kiksemassen i dine glas og pres det godt sammen med en teske.

(Jeg har brugt DISSE glas fra Rosendahl)

Blåbær ostecreme
4 blade husblas
Saften fra 1/2 citron
175 g blåbær
75 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
200 g Philadelphia (ikke light!!)
3 dl fløde

Fremgangsmåde
Put husblas i en skål med koldt vand.

Citronsaft og blåbær puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet – lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
Tilsæt husblas og rør det ud den varme masse.

Tag gryden af varmen og si massen, så du får den rene lækre blåbærsaft.

Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.

I en anden piskes fløden til let flødeskum.

Tilsæt nu den lillefingervarme blåbærsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen.
Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til flødeskummet og vend det sammen.

Ostecremen puttes ovenpå kiksebunden i dine glas. 
Sæt glassene på køl indtil ostecremen har sat sig.

Blåbærgele:
2 blade husblas
75 g frosne blåbær
1,5 dl vand
25 g flormelis

Fremgangsmåde
Lig husblas i blød i koldt vand

Kom blåbær, vand og flormelis i en gryde og bring det op til kogepunktet.

Si frugtkødet fra væden – det er væden du skal bruge.
Tilsæt derefter husblas og rør det sammen med blåbærvæsken til det er helt smeltet.

Lad blåbærsaften køle ned til stuetemperatur før det hældes ovenpå ostecremen.
Sæt derefter dine glas i køleskabet indtil geléen har sat sig.

Pynt: 
Friske blåbær
Spiseligt sølvstøv
Hvid og mørk chokoladepynt fra Callebaut

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Cheesecake, Portionsanrettede desserter Tagged With: blåbær, blåbær cheesecake, dessertanrettet

Previous Post: « Små hindbær tærter med Ruby ganache
Next Post: Lagkage med lime og hindbær »

Reader Interactions

Comments

  1. Lone Sørensen

    12. december 2020 at 15:15

    Ser super godt ud
    Ved du hvad slags glas det er fra rosendahl
    Der er brugt

    Svar
    • metteskutter

      12. december 2020 at 16:32

      Hej Lone

      De hedder Rosendahl Grand Cru vandglas 27 cl 😊

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Den bedste tunmousse
    Den bedste tunmousse
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Havregrynskager med appelsin smørcreme
    Havregrynskager med appelsin smørcreme
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme