Små blåbær cheesecakes i glas


Disse små fine blåbær cheesecakes i glas er super nemme at lave og smager vanvittig godt! Man kan på nærmest ingen tid lave disse skønne små desserter og man kan sagtens lave dem dagen før de skal serveres.

Denne opskrift giver ca. 4 glas på 27 cl.

Kiksebund:
85 g Digestive kiks
5 g sukker
40 g smeltet smør

Fremgangsmåde
Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
Tilsæt det smeltede smør.
Bland det godt.
Fordel kiksemassen i dine glas og pres det godt sammen med en teske.

(Jeg har brugt DISSE glas fra Rosendahl)

Blåbær ostecreme
4 blade husblas
Saften fra 1/2 citron
175 g blåbær
75 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
200 g Philadelphia (ikke light!!)
3 dl fløde

Fremgangsmåde
Put husblas i en skål med koldt vand.

Citronsaft og blåbær puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet – lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
Tilsæt husblas og rør det ud den varme masse.

Tag gryden af varmen og si massen, så du får den rene lækre blåbærsaft.

Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.

I en anden piskes fløden til let flødeskum.

Tilsæt nu den lillefingervarme blåbærsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen.
Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til flødeskummet og vend det sammen.

Ostecremen puttes ovenpå kiksebunden i dine glas. 
Sæt glassene på køl indtil ostecremen har sat sig.

Blåbærgele:
2 blade husblas
75 g frosne blåbær
1,5 dl vand
25 g flormelis

Fremgangsmåde
Lig husblas i blød i koldt vand

Kom blåbær, vand og flormelis i en gryde og bring det op til kogepunktet.

Si frugtkødet fra væden – det er væden du skal bruge.
Tilsæt derefter husblas og rør det sammen med blåbærvæsken til det er helt smeltet.

Lad blåbærsaften køle ned til stuetemperatur før det hældes ovenpå ostecremen.
Sæt derefter dine glas i køleskabet indtil geléen har sat sig.

Pynt: 
Friske blåbær
Spiseligt sølvstøv
Hvid og mørk chokoladepynt fra Callebaut

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.