Svampet, lys kanelkage

IMG_8891.JPG

IMG_8892.JPG

Jeg elsker kanel i alle mulige slags kager, og i dag fik jeg lyst til at lave noget anderledes end den klassiske kanelkage, som jeg også elsker.
Resultatet ser du øverst. Det blev til en lækker, svampet, lys kanelkage med en intens smag af stærk kanel og udseendesmæssigt en effekt lidt som i en marmorkage.
Opskriften er simpel og lige til at gå til!

Ingredienser:
4 dl creme fraiche
200 g stuetempereret margarine
300 g sukker
1 vaniljestang
4 æg
320 g mel
1,5 tsk natron
1 tsk fint salt

3 spsk kanel + 170 g sukker

Fremgangsmåde:
Bland creme fraiche, margarine, vanilje og de 300 g sukker. Pisk indtil det er let, luftigt og ensartet.
Tilsæt æggene en ad gangen. Pisk godt i mellem dem.
I en anden skål blandes de tørre ingredienser: mel, natron og salt.
TIlsæt de tørre ingredienser til de våde og pisk på laveste niveau netop indtil dejen er ensartet.

Bland kanel med de 170 g sukker.
I en springform på ca. 24 cm, der først sprayes med bagespray. Derefter tilsættes først lidt af dejen, hvorefter der drysses et lag med kanelsukker. Forsæt sådan skiftevist med dej og kanelfyldet. Drys godt med kanelsukker mellem hvert lag, og drys også gerne et lag øverst. Brug enden af en ske til at trække mønstre i dejen med.

Bages ved 175 grader i ca. 50 minutter.

One thought on “Svampet, lys kanelkage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.