Sweetcph’s brombærkage m. crumble

IMG_7345

Dygtige Rebekka Zaar, som ejer bloggen Sweetcph.dk, er i dag gæsteblogger på min blog. Hun har fremtryllet en lækker opskrift på brombærkage med crumble, som bare ser umådeligt lækker ud!
I finder hendes indlæg herunder:

Hvis der er noget, jeg elsker ved madlavning, er det når man kan bruge friske råvarer direkte fra naturen. Derfor elsker jeg sommeren, hvor man kan gå en lang aftentur og lede efter diverse frugter og bær. Desværre er sommeren og de lune aftener ved at nå en ende (selvom jeg må indrømme, at den danske sommer ikke har været så meget ved i år), men der er heldigvis nogle bær, der først er i sæson nu, som du stadig kan nå at plukke inden vinteren for alvor starter i Danmark – heriblandt havtorn, hyldebær og – min favorit – brombær. Jeg er især vildt begejstret for brombær, da de for det første findes enormt mange steder i naturen, og derudover kan de bruges til at lave rigtig mange forskellige ting.

Jeg var forleden dag på brombær-jagt med min svigerinde, og vi kom hjem med knap et kilo friske brombær. Vi brugte det meste til at lave en omgang lækker brombærmarmelade, mens vi brugte resten til at lave denne brombær-tærte med crumble. Den blev – hvis jeg selv skal sige det – helt vildt lækker, og jeg syntes derfor, at den fortjente at blive delt med jer.

Kagen:
– 120 g blødt smør
– 120 g sukker
– 2 æg
– 130 g hvedemel
– 160 g friske brombær

Crumble:
– 20 g hvedemel
– 20 g havregryn
– 40 g sukker
– 40 g blødt smør
– 25 g mandler
– 30 g groftrevet marcipan

Fremgangsmåde:
Skær smørret ud i små tern og pisk det sammen med sukkeret. Tilsæt æggene ét ad gangen og til sidst hvedemelet. Pisk det hele sammen til du får en glat masse. Kom dejen i et lille tærtefad eller en form (ca. 18 cm i diameter) og kom brombærrene ovenpå. Tryk dem forsigtigt ned i dejen.

Crumble:
Bland hvedemel, havregryn og sukker i en skål. Skær smørret i tern og brug fingrene til at nuldre det sammen med de tørre ingredienser. Hak mandler groft og vend det i dejen sammen med den revne marcipan. Brug igen fingrene til at ’nuldre’ crumble-dejen ovenpå kagen. Bag kagen i en 180 grader varm ovn (varmluft) i ca. 45 minutter.

One thought on “Sweetcph’s brombærkage m. crumble

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *