• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Mette Skutter Cakes

  • Forside
  • Kontakt
  • Om mig
  • Kategorier
    • Nytårskager og desserter
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cupcakes og muffins
    • Cheesecake
    • Tærter
    • Is
    • Diverse
    • Chokolade
    • Mad opskrifter
    • Småkager
    • Juleopskrifter
    • Anbefalinger

Toscakage med hjemmelavet vaniljeis

11. maj 2020 by metteskutter Leave a Comment

Den lækreste Toscakage med hjemmelavet vaniljeis – en helt vildt skøn og syndig kage med en cremet og smagsfuld vaniljeis til!
Toscakagen består af en svampet Mazarinbund og en lækker karamel fyldt med en masse nødder. Nemt og lækkert!
Spis den sammen med en hjemmelavet vaniljeis.

Hjemmelavet vaniljeis:
4 æggeblommer
100 g sukker
5 dl fløde
1 vaniljestang, kornene

Fremgangsmåde:
Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og lys æggesnaps. Tilsæt fløden og pisk det sammen.
Kom massen i en gryde og varm det op til præcis 82 grader.
Hæld ismassen i en 8-liters frysepose og bind en stram knude for enden. Mas posen flad og læg den i køleskabet i en 1 time.

Kom isen i din ismaskine og lad den køre i ca. 1 time.
Server isen med det samme eller kom den i en beholder og læg den i fryseren.

Kagedej:
2 æg
100 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
125 g smør (smeltet)
1/2 dl sødmælk
2 tsk bagepulver
150 g mel
200 g revet marcipan

Fremgangsmåde:
Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen til en tyk, lys og luftig æggesnaps.
Tilsæt det smeltede smør og sødmælk.
Tilsæt derefter mel og bagepulver og vend det i dejen.
Vend til sidst den revede marcipan i dejen.

Fordel dejen i en springform på ca. Ø18-20 cm.
Bages ved 180 grader i ca. 40 minutter.

Lav nøddefyldet imens kagen er i ovnen..

Nøddefyld:
100 g smør
100 sukker
1/2 dl fløde
1/4 dl sirup
2 spsk mel
1/4 tsk salt
50 g grofthakkede mandler
50 g grofthakkede hasselnødder
50 g grofthakkede pistacienødder

Fremgangsmåde:
Smelt smør og sukker i en gryde.
Tilsæt derefter fløde og sirup.
Derefter røres salt, mel, mandler, hasselnødder og pistacienødder i karamellen.
Lad den stå og simre under omrøring indtil massen tager farve og bliver gylden.

Fordel nøddefyldet ovenpå den færdigbagte kage og bag den ved 220 grader i 10 minutter.

Lad kagen køle fuldstændig af og blive kold før du fjerne kagen fra bagepapir og springform!

Dekorer den evt. med lidt smeltet chokolade og spiselige blomster.

Print Friendly, PDF & Email

Del dette:

  • Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)
  • Click to share on Facebook(Åbner i et nyt vindue)

Relateret

Filed Under: Skærekager Tagged With: Karamel, mazarinbund, mazarinkage, nøddekaramel, svampet maricpankage, Toscakage, toscatærte

Previous Post: « Cookie-karamel moussekage
Next Post: Koldskål med vanilje og hjemmelavede kammerjunker »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar


Velkommen!
Mette Skutter Cakes er en kage- og dessert blog, hvor der lægges vægt på gode smage og elegant udseende. Jeg håber I vil følge med og lade jer inspirere!

De mest populære opskrifter:

  • Moussekage a la gammeldags æblekag
    Moussekage a la gammeldags æblekag
  • Hindbær cheesecake
    Hindbær cheesecake
  • Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
    Svampet kanelkage - den bedste opskrift!
  • Glaze kage med hindbær og chokolade
    Glaze kage med hindbær og chokolade
  • Bløde og lækre chokoladeboller
    Bløde og lækre chokoladeboller
  • Kategorier
    Kategorier

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: There is no connected account for the user 2249910 Feed will not update.

Følg mig på Facebook

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg poster en ny opskrift

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser når jeg poster en ny opskrift!

Footer

Copyright © 2021 Mette Skutter Cakes on the Foodie Pro Theme