Yoghurt mousse kager med jordbær-marcipan bund


Disse små kager med smag af syrlig yoghurtmousse og jordbær-champagne-marcipan bund minder mig en hel del om sommer!

Og langt om længe fik vi da også en lille forsmag på sommeren her i weekenden! Søndag var jo helt igennem skøn med solskin, 20 grader og ingen vind. Jeg brugte den på at få årets første isvaffel sammen med min kæreste og en god ven!

Men tilbage til denne sommerkage – jeg er totalt vild med den og har brugt Fashion Eclair formen. Jeg synes den er så flot og elegant og ikke mindst rigtig nem at lave små portionsanrettede kager og desserter med!

Opskriften giver 10 kager

Yoghurtmousse
6 blade husblas
1/2 vaniljestang
75 g sukker
4 dl piskefløde
3,5 dl A38 1,5 %

Fremgangsmåde
Udblød husblas i koldt vand.
Varm vanilje, sukker og 1 dl piskefløde op til lige under kogepunktet.
Pisk imens de resterende 3 dl piskefløde til en let flødeskum.
Tag gryden af varmen og tilsæt husblas og rør det sammen.
Rør 1 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt.
Hæld vaniljemoussen op i en sprøjtepose og kom moussen i dine forme.

Sæt den på køl indtil mousse-kagerne er gennemfrosne.

Jordbær-marcipan mørdej:
125 g mel
50 g flormelis
1 knsp salt
1/2 æggeblomme
1/2 spsk vand
50 g marcipan med champagne og jordbær
100 g smør

Fremgangsmåde
Bland mel, flormelis og salt.
Tilsæt smørret i små klumper og ælt det godt sammen.
Riv marcipanen på et rivejern og ælt det ind i dejen.
Æggeblommen piskes ud i 1/2 spsk vand. Tilsæt æggeblommen lidt efter lidt (det er ikke sikkert det hele skal tilsættes, så pas på med at tilsætte for meget)
Stop med at tilsætte æggeblomme når dejen er ensartet og fast.

Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og kom den på køl i 2 timer.

Rul dejen ud i ca. 4-5 mm tykkelse og brug din udstikker (den som følger med i Fashion Eclair formen) og stik 10 bunde ud.

Kom bundene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 6-8 min. ved 190 grader til de er gyldne.

Pynt:
Pink velvet spray fra Silikomart
Spiselige blomster fra Mill & Mortar
Lyserøde crispearls fra Callebaut
Friske jordbær
Evt. gule blomster fra rød skovsyre

Fremgangsmåde
Tag dine frosne kager ud af fryseren og befri dem fra formen. Placer dem på et stykke bagepapir/skærebræt og spray dem med pink velvetspray.
Placer dem derefter på en mørdejsbund og pynt dem.

Lad kagerne tø op i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *