5 små glas
Ingredienser:
5 æbler
1 vaniljestang
1 spsk vand
3 tsk. sukker
1 tsk citronsaft
2,5 dl fløde
Makroner
Karamelsauce:
1/2 dl sirup
1/2 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Varm sirup og fløde op i en lille kasserolle.
Lad det simre indtil det tykner til karamel. Sørg for at piske godt i det en gang i mellem. Karamellen skal blive ret stiv – husk at den bliver lidt mere stiv når den bliver kold!
Lad karamellen køle helt af før det sprøjtes på toppen af glassene.
Bliver karamellen alt for tyk kan man evt tilsætte en lille smule mælk og sætte det i mikroovnen 5 sekunder.
Karamelliserede mandler:
15 g mandler
20 g sukker
1 tsk vand
1 tsk smør
Fremgangsmåde:
Put sukker, vand og smør på en pande. Lad det smelte til massen er ensartet og gyldenbrun. Herefter tilsættes også mandlerne.
Lad de karamelliserede mandler køle helt af på et stykke bagepapir før de hakkes fint.
Skriv et svar