Disse boller er simpelthen de mest fantastiske fødselsdagsboller/bamseboller! De er så lækre og bløde – og bedst af alt, så holder de sig lækre og bløde I FLERE DAGE! Selv på dag 4 er de stadig lækre! 😍
Opbevar dem blot i en tætsluttet pose!
Hver eneste gang jeg har serveret dem for nogen, har de været ellevilde og spurgt om opskriften, så nu er det på tide, at jeg fik den på min blog!
Opskriften giver ca. 15 boller.
Ingredienser:
3 dl mælk
50 g gær
2 æg
5 spsk sukker
Ca. 600 g mel
1 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
75 g blødt smør
Fremgangsmåde:
Lun mælken og rør gæren ud deri.
Tilsæt æg og sukker.
Tilsæt næsten alt melet sammen med kardemomme og salt.
Ælt dejen med din røremaskine.
Tilsæt smørret lidt ad gangen.
Lad dejen ælte godt, vej middel-høj hastighed, indtil den slipper kanterne på skålen – dette kan tage ca. 10 minutter.
Lad dejen hæve med et fugtigt viskestykke over sig i 45 minutter.
Form dejen til boller (ca. 60-70 gram pr. bolle) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter med et fugtigt viskestykke over sig.
Pensl bollerne med et sammenpisket æg.
Bag bollerne ved 210 grader i ca. 12-13 minutter.
Hvorfor lune mælken? Rør gæren ud i sukkeret , tilsæt æg og lettere temperer mælk osv…
Hej Susan
Mælken skal være lun for at gærcellerne aktiveres og så dejen hæver hurtigere – hvis du bruger kold mælk vil der gå meget lang tid, før dejen begynder at hæve 🙂
Mvh. Mette
Hvordan pakker du nem ned så de helt sikkert er bløde dagen efter? Jeg skal bage til min datters vuggestue og er ved at dø ved tanken om tørre boller 😁
Hej – jeg opbevarer dem i en lukket frysepose.
Mvh. Mette