Mango og chokolade går helt vildt godt sammen og derfor er dette også bare en helt fantastisk dessert!
Den kan både bruges som portionsanrettet dessert eller som en del af kagetapas med andre små kage-hapsere.
Opskriften giver ca. 9 browniebidder
Mangomousse:
1,5 blade husblas
85 g frisk mango
0,5 dl vand
0,5 dl skyr/yoghurt naturel
1/4 vaniljestang, kornene
20 g sukker
1 dl fløde
Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Skræl mangoen og skær den i tern.
Kom mangoen i en gryde sammen med vand og kog det til det er mørt.
Kom mangoen i en minihakker og blend det til en fin puré.
Kom mango puréen tilbage i gryden. Vrid husblas fri for vand og kom det ned til mango puréen.
Varm det op ved svag varme indtil dit husblas smelter sammen med mango puréen.
Rør skyr, vanilje og sukker sammen.
Pisk fløden let.
Hæld skyrblandingen sammen med mango puréen og rør det sammen.
Hæld derefter mango-skyr blandingen over i den letpiskede flødeskum og vend det sammen.
Kom mangomoussen i en sprøjtepose og fordel det i en Quenelle silikoneform. (Reklamelink)
Sæt den derefter på frys indtil de er gennemfrosne.
Brownie:
150 g smør
150 g mørk chokolade, hakket eller knapper
125 g sukker
2 spsk kakaopulver
125 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk havsalt
3 æg (stuetempererede)
Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen sammen med smør.
Tilsæt sukker og rør indtil det er opløst.
Bland mel, havsalt, kakaopulver og bagepulver i en anden skål.
Hæld chokoladeblandingen i melblandingen og rør til det hele er ensartet.
Pisk til sidst æggene i dejen.
Hæld dejen i en form på ca. 20 x 20 cm beklædt med bagepapir.
v
Bag kagen ved 170 grader i ca. 25 minutter.
Lad kagen køle helt af og skær den derefter ud i 9 firkanter.
Marengs:
1 æggehvide
65 g sukker
Fremgangsmåde:
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der stadig piskes ved høj hastighed. Pisk indtil sukkeret er opløst.
Bliv ved med at piske ved høj hastighed indtil marengsen er helt stiv og fluffy.
Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt dem ud i små kys på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem tørre i ovnen ved 100 grader i ca. 1 time. Når den time er gået slukker du ovnen og lader kyskagerne stå i ovnen, indtil ovnen er kølet af.
Topping:
Mango mousse
Marengskys
Friske mangokugler (Lavet med et parisiennejern)
Stedmoderblomster
Hej Mette. Jeg skal lave den her brownie til nytår 🙂 Kan man godt lave mangomoussen om morgenen og så først ‘sprøjte’ det ud på brownien om aftenen inden det skal serveres? Eller skal moussen laves lige inden servering? 🙂
Hej Nikoline
Mangomoussen skal ikke sprøjtes ud, men den skal puttes i en form og være helt bundfrossen før de små moussebomber poppes ud af formen. Jeg anbefaler at fryse dem i 24 timer og derefter placere dem på browniebidderne. Lad dem stå i køleskab og tø op.
Jeg vil anbefale du lige læser hele opskriften igennem igen 😊
Mvh. Mette