Her kommer den vildeste brownie til dags dato! 😍
Sindssygt snasket og med den lækreste, chewy saltkaramel på toppen.
Velbekomme.
Brownie:
120 g smør
150 g sukker
2 æg
100 g smeltet mørk chokolade
100 g mel
30 g kakaopulver
1/2 tsk salt
100 g mørk chokolade, knapper eller hakket
Fremgangsmåde:
Smelt smørret og tilsæt sukker.
Pisk derefter æggene i. Pisk indtil massen bliver tyk og luftig.
Tilsæt chokoladen og fortsæt med at piske.
Kom mel, kakaopulver og salt i, og vend det sammen indtil dejen er ensartet.
Tilsæt 100 g chokoladeknapper, enten hakket eller i knapper.
Kom browniedejen i en firkantet form (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.
Bag brownien ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.
Saltkaramel:
2 dl fløde
150 g sukker
40 g smør
1 tsk havsalt
Fremgangsmåde:
Kom sukker i en gryde og smelt det indtil det får en fin og gyldenbrun farve.
Hæld fløde i – karamellen vil nu klumpe sig sammen. Kog massen op under omrøring indtil det hele er ensartet og smeltet fint sammen.
Tilsæt derefter smør i små tern, lidt efter lidt.
Kom til sidst salt i.
Hæld saltkaramellen gennem en si og ovenpå din brownie.
Sæt kagen i køleskabet og lad karamellen sætte sig i et par timer.
Super lækker kage, men min karamel blev hård!
Hej Gitte
Jeg tænker du har kogt karamellen for længe – jo længere du koger en karamel, jo hårdere vil den blive, når den køler af 🙂
Mvh. Mette
Hvis jeg har en bradepande med målene 22×32, hvor meget skal jeg så gange opskriften op
Hej Laura
Jeg ville nok gange opskriften med 2 🙂
Mvh. Mette
Kan man lave den dagen i forvejen¿
Hej Maria
Ja, det kan du godt ☺️
Mvh. Mette