Små og søde portionsanrettede desserter er noget jeg elsker! Det giver indtryk af, at man har gjort sig umage med hver enkel dessert til hver enkelt gæst. Disse cheesecake i glas med friske hindbær på toppen er både nemme og simple at lave. Og jeg er meget tilbøjelig til at sige, at dette er den bedste cheesecake nogensinde 😋
Opskriften giver ca. 6 glas.
Bund:
5 digestive kiks
30 g smeltet smør
Ostecreme:
3 blade husblas
150 g flødeost (ikke light!)
2 spsk sukker
1/2 vaniljestang
2 pasteuriserede æggeblommer
2 pasteuriserede æggehvider
1,5 dl fløde
Pynt:
Friske hindbær
Evt. guldstøv
Fremgangsmåde:
Put kiksene i en pose og knus dem til helt fine krummer.
Smelt smørret og bland det derefter med de knuste kiks.
Fordel blandingen i små glas og sæt dem på køl.
Start med at ligge husblassen i koldt vand og lad det ligge til du skal bruge det.
I en skål piskes cream cheese, sukker, vanilje og æggeblommer sammen.
I en anden skål piskes fløden til flødeskum og stilles til side.
I en tredje skål piskes æggehviderne stive og stilles til side.
Husblassen smeltes over vandbad/i en gryde. Lad den derefter køle lidt af og hæld den derefter i skålen med cream cheese blandingen. Herefter skal processen gå hurtigt!
Først vendes æggehviderne forsigtigt i cream cheese blandingen og derefter skal flødeskummet vendes forsigtigt deri.
Hæld nu den færdige cream cheese blanding ovenpå kiksebunden i dine glas og stil den på køl til den er stivnet.
Pynt til sidst med friske hindbær og evt. guldstøv
Skriv et svar