Syrligt og sødt er en helt igennem fantastisk kombination. Denne cheesecake med lækker og cremet creme cheese og hvid chokolade, der møder de syrlige kiwier sender dig i smagshimlen!
Den er fantastisk!
Kiwi mousse bomber:
2 blade husblas
200 g kiwi (ca 4 stk)
0,25 dl vand
30 g sukker
1 dl fløde.
Evt. lidt grøn pasta farve
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Skær din kiwi i tern og kom den i en kasserolle sammen med vand og sukker.
Lad det koge et par minutter og blend det derefter med en stavblender. Tilsæt evt en lille smule grøn pastafarve.
Vrid husblas fri for vand og kom det i den varme gryde og rør det ud.
Hæld kiwi-gelèen over i en skål og lad det køle lidt af.
Pisk fløden let og vend derefter den afkølede kiwi-puré sammen med fløden.
Hæld moussen i halvkugleforme. Jeg har brugt DENNE FORM (Reklamelink)
Put dem i fryseren til de er helt frosne.
Kiksebund:
150 g Digestive kiks
20 g sukker
80 g smeltet smør
Fremgangsmåde
Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker i en minihakker.
Tilsæt det smeltede smør.
Bland det godt.
Beklæd en 18-19 cm springform med bageplast.
Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
Placer dine kiwi mousse bomber tæt sammen i 2 cirkler ovenpå din bund og sæt den i fryseren mens du laver ostecremen.
Ostecreme:
4,5 blade husblas
200 g naturel cream cheese.
80 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
3 dl fløde
125 g hvid chokolade, smeltet og let afkølet
Fremgangsmåde
Put husblas i en skål med koldt vand.
Cream cheese, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
I en anden piskes fløden let.
Fra nu af skal processen gå hurtigt, så sørg for at have alle dine elementer klar:
Pisk den hvide chokolade sammen med flødeost-blandingen.
Vrid husblas fri for vand og smelt det ved svag varme.
Kom 2 spsk af flødeost-blandingen over i husblas og pisk hurtigt. Tilsæt derefter hele husblas-blandingen til flødeost blandingen og pisk det godt sammen.
Tilføj derefter Cream cheese blandingen til flødeskummet og vend det sammen.
Ostecremen puttes ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
Bank den gerne nogle gange i bordet så eventuelle lufthuller fjernes.
Kom cheesecaken i fryseren til den har sat sig (ca. 1 1/2 time)
Pynt:
Ca. 3-4 skrællede kiwier i tynde skiver
Hej Mette
Kan se denne opskrift er fra 2018, men prøver at skrive alligevel.
Jeg gad godt prøve denne opskrift af. Men jeg er i tvivl om hvad der menes når der står at fløden skal pisket let 2 steder. Betyder det, til flødeskum eller at det bare lige skal “piskes op” i nogle sekunder? 🙂
Mvh. Maria
Hej Maria
Det betyder at den bare lige skal piskes indtil den begynder at tykne – ikke til flødeskum! Den skal stadig være en smule flydende 🙂
Mvh. Mette
Tak for hurtig svar 🙂
Har lige endnu et spørgsmål. Hvor mange halv-kugleforme med mousse brugte du da du lavede kagen?
Hej Mette. Faldt over denne opskrift i min søgning efter en lækker mousse til nogle talkager jeg vil lave. Tror du det er muligt at lave moussen og lade den blive stiv i nogle sprøjeposer for derefter at sprøjte den imellem og ovenpå mørdejsbunde? Er bange for om den vil skille, når man sprøjter den.
Hej Annika
Det har jeg desværre ikke prøvet og kan derfor ikke give dig et brugbart svar på det 🙂
Mvh. Mette