Efter jeg postede et billede på Instagram af disse sommerlige chokolade cupcakes med jordbær frosting fik jeg en masse ønsker om en opskrift! Så her kommer den:
Opskriften giver ca. 18 cupcakes
Chokolade cupcake:
185 g mel
150 g brun farin
50 g kakaopulver
0,75 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
75 g mørk chokolade (hakket eller knapper)
1 dl mælk
225 g yoghurt naturel
0,75 dl solsikke olie
1 æg
Fremgangsmåde
I den ene skål blandes alle de tørre ingredienser – mel, brun farin, kakaopulver, natron, vaniljesukker og chokolade.
I en anden skål blandes alle de våde ingredienser – mælk, yoghurt naturel, solsikke olie og æg.
Rør de tørre ingredienser i de våde.
Fordel dejen i muffinsforme og bag dem ved 175 grader i 15-20 minutter.
Lad dine muffins køle helt af og lav frostingen.
Jordbær frosting:
250 g flormelis
75 g blødt smør
4-5 spsk jordbærsaft
1 tsk citronsaft
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen. Pisk indtil frostingen er let og luftig.
Kom frostingen i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt den ud i fine toppe på dine cupcakes.
Kom til sidst et frisk jordbær på toppen af hver cupcake.
Mmm! De er bare lækre. Har 2 spørgsmål, som jeg håber du kan svare på.
1. Er der nok frosting til hele 18 cupcakes med kun 75 g smør?
2. Hvilket tyllehovede har du brugt til at pynte de her? 🙂
Hej Donya.
Ja, der er nok frosting 😊
Jeg har brugt en M1 stjernetyl fra Wilton.
Mvh. Mette
Hej
Det lyder som en mega lækker dessert.
Jordbærsaft er det som i saftevand eller saften fra frosne jordbær?
Ha ha kan ikke regne det ud 😉
Hej Kit
Det er selvfølglig saften fra enten frosne eller friske jordbær 😊
Dbh Mette
Smøret til frostingen.
Er det bare almindelig smør? Eller skal det være Usaltet?
Hej Anja
Det skal bare være alm smør 😊
Hej
Kan jeg bruge dejen til mini cupcakes og i så fald hvor længe tror du så de skal have i ovnen?
Kh Cathrine
Det kan du sagtens 🙂
Start med at giv dem 5-7 minutter og kig til dem derefter. Stik evt en tandstik eller en spids kniv k midten. De er færdige når der ikke kommer dej på tandstikken/kniven.
Mvh. Mette
Kan man forberede og lave det dagen inden eller noget af det dagen inden?
Du kan sagtens lave det hele dagen før 🙂