Denne dessert indeholder 2 af mine absolutte yndlingsting: Chokolade og hindbær!
Jeg elsker konsistensen og smagen på denne mousse.
Samspillet mellem chokolade og hindbær er helt fantastisk!
Derudover kan man med fordel lave denne dessert i god tid.
Dog skal man huske at sørge for, at der er mindre chokolademousse end hindbær, da den kraftige chokolade-smag har det med at tage over.
Denne opskrift giver ca. 6-7 glas.
Chokolademousse:
70 g mørk chokolade
3 æggeblommer
45 g sukker
3 æggehvider
Fremgangsmåde
Chokoladen smeltes over vandbad. Imens piskes æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps
Æggehviderne piskes til de er lyse og luftige.
Når chokoladen er smeltet hældes den direkte ned i til æggeblommerne. Hav en håndmikser klar og pisk det hurtigt sammen.
Vend derefter forsigtigt chokolade-massen sammen med æggehviderne.
Fordel moussen i dine glas og sæt det på køl i 30 minutter. Glassene skal fyldes ca 1/3 op.
Hindbærmousse:
150 g hindbær
100 g sukker
1 tsk vaniljesukker
Saften fra 1/2 citron
2 blade husblas
3 dl fløde
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand
Put hindbær, sukker og citronsaft i en kasserolle. Varm det op til kogepunktet og kom husblassen ned i.
Si massen over en skål, så kernerne fra hindbærerne bliver siet fra. Det er kun saften du skal bruge.
Sæt hindbærsaften på køl mens du pisker din fløde
Pisk fløden til flødeskum.
Tilsæt 1/3 af fløden til hindbærsaften og pisk det hurtigt sammen.
Tilsæt nu hindbærsaften til resten af flødeskummet og vend det forsigtigt sammen.
Fordel hindbærmoussen ovenpå din chokolademousse.
Sæt dine chokolade-hindbær mousse glas på køl indtil de har sat sig.
Pynt:
Friske hindbær
Mona Lisa chokolade-dekorationer fra Callebaut
Hvor har du købt Mona Lisa chokolade-dekorationer fra Callebaut ?
Hejsa – det er nogle jeg har fået i gave af Callebaut. Men jeg har fået en del henvendelser på dem, så jeg prøver lige at høre Callebaut om det 😊
Kan denne hindbær mousse tylles ud ovenpå en brownie er den tyk nok til det
Hej Pernille
Lige når du har lavet den er moussen helt flydende. Så skal du sætte den på køl og vente til den har sat sig. Derefter pisker du den kort igennem til den er ensartet og glat og så kan du sprøjte den ud 😊
Hvor længe tror du den skal bruge for at køle og tror du godt det kan blive pæne toppe
Omkring 2-3 timer.
Jeg har ikke selv prøvet, men det tror jeg sagtens du kan. Du kan evt. piske et par dl fløde til flødeskum og så vende i hindbærmoussen efter du har pisket den ensartet og glat 😊
Er opskriften lavet til friske hindbær? Og vil frosne i så fald også virke?
Hej Anna
Jeg bruger altid frosne hindbær til at lave selve moussen og friske hindbær til at pynte dem med 🙂
Mvh. Mette
Kan man lave desserten og fryse dem ?
Hej Hanne
Ja, det kan du godt 🙂
Mvh. Mette
Hej 🙂
Kan disse godt stå på køl natten over og stadigvæk være lækre, hvis de serveres til dessert dagen efter de er lavet?
Hej Sarah
Det kan de sagtens!
Mvh. Mette
Hej igen 🙂
Hvis nu man har nogle i selskabet, der ikke er fan af, at der kun er “mousse-konsistens” i desserten, er det så muligt at tilføje noget crunch af en art? Og har du et godt forslag til hvilken slags/hvordan det skal laves?
Hej Sarah.
Der gav du mig lidt en udfordring.
Du kan evt lave en crumble og komme i bunden.
Link: https://bobedre.dk/opskrifter/dessert/nem-hindbaermousse-med-crumble-og-chokoladebaer
Mvh. Mette
Kan de holde sig i 6 dage uden at tage skade?
– vi skal bruge dem til en opgave i skolen og har brug for at de kan holde sig til når vi skal fremlægge
Hej Mariam.
Jeg vil ikke anbefale dig at lave dem 6 dage før. Jeg vil anbefale dig at du laver dem dagen før
Mvh. Mette
Hej
Så fine!
Hvor finder man de glas du har anvendt?
Mvh Kirsten
Mange tak. De er fra Mette Blomsterberg 🙂
Jeg sku bruge de her desserter til min datters navngivningsfest imorgen – har lige lavet dem og det fungere ikke 🤷
Jeg lod chokolade moussen stå i køleskabet i mindst en time, men da jeg hælder hindbæren på, “skære” strålen moussen i stykker så der flød små brune klatter rundt, hvilket ikke så appetitteligt ud – jeg tænkte det kunne skjules med hakket chokolade på toppen, så jeg satte dem hurtigt på køl.
Nu har de to masser så blandet sig/skiftet plads så jeg har 35 glas fyldt med brunlig lyserødt smat…
Er godt nok træt af det.
Meget langt fra hvad der bliver vist på billedet.
Kære Sabina
Det er jo ikke magi på mit billedet af min opskrift, så jeg ved ikke helt hvad du mener med din sidste kommentar.
Dette er en af mine mest populære opskrifter og jeg har set mange billeder fra andre, som har haft succes med den. Så opskriften/billedet fejler skam ikke noget.
Jeg tænker, at fejlen evt. kan være, at du ikke har fået pisket dine æggehvider nok. Æggehviderne skal være så luftige og stive, at man kan vende skålen på hovedet uden de falder ud. Hvis ikke de bliver pisket stive nok, så kan chokolademoussen heller ikke sætte sig, da det er æggehviderne der fungerer som stabilisator i chokolademoussen.
Det er altid mega træls og ærgerligt, når noget går galt, men der er ikke andet for, end at prøve igen.
Jeg ønsker din datter en fantastisk navngivningsfest og håber du får succes med din næste dessert ❤️
Mvh. Mette