Denne lille kage er en helt fantastisk smagsoplevelse! Chokolade, hindbær og hasselnødder smager himmelsk sammen og denne dessert vil uden tvivl kunne imponere enhver gæst.
Lad jer endelig ikke skræmme af denne opskrift – har man det helt rigtige udstyr, heriblandt silikoneforme og termometer, så er denne opskrift faktisk slet ikke så svær som den ser ud ved første øjekast.
Opskriften giver 6 kager
Hindbær gele:
2 blade husblas
120 g frosne hindbær
Saften fra 1/2 citron
Fremgangsmåde
Lig husblas i blød i koldt vand.
Kom hindbær og citronsaft i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
Kom husblas ned til hindbærrene og rør det ud.
Si derefter kernerne fra og hæld hindbærsaften i små halvkugleforme – Jeg har brugt DENNE FORM (Reklamelink)
Sæt formen i fryseren indtil de er gennemfrosne.
Nøddebund:
1 æggehvide
1/2 dl sukker
50 g fintmalede hasselnødder
En knsp salt
1/4 tsk hvedemel
Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen er tyk og skinnende.
Vend forsigtigt hasselnødder, salt og mel i.
Beklæd en bradepande med bagepapir. Hæld dejen på og smør den jævnt ud.
Bages ved 180 grader i ca. 13 minutter.
Stik bundende ud med en rund udstikker, så de kan komme ned i dine halvkugler.
Sæt bundende til side og lav chokolademoussen.
Chokolademousse:
3 blade husblas
120 g mørk chokolade
40 g sukker
3 æggeblommer
3,5 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Lig husblas i blød i koldt vand.
Smelt chokoladen.
Pisk sukker og æggeblommer sammen til en lys og tyk æggesnaps.
Rør derefter den smeltede chokolade sammen med æggesnapsen.
Opvarm 2 dl af fløden til kogepunktet og tilsæt husblassen deri.
Hæld den varme fløde over i skålen med chokolade og æg og rør det sammen til massen er ensartet.
Pisk resten af fløden til en let skum.
Kom 2-3 spsk flødeskum over i chokoladeblandingen og rør det godt sammen.
Kom derefter hele chokoladeblandingen over i flødeskummet og vend det sammen.
Kom chokolademoussen i en sprøjtepose og fyld dine silikoneforme halvt op – Jeg har brugt DENNE FORM (Reklamelink)
Kom en hindbærgele halvkugle i og fyld formen næsten helt op. Kom til sidst en bund på og tryk den lidt ned så den bliver skjult i moussen.
Kom formen på frys indtil de er fuldstændig gennemfrosne.
Chokolade glaze:
4 blade husblas
1,25 dl vand
200 g sukker
150 g mørk chokolade, hakket
20 g kakaopulver
0,75 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Vand og sukker kommes i en kasserolle og bringes i kog til det rammer ca. 100 grader.
Fjern kasserollen fra varmen og tilsæt chokoladen. Rør det forsigtigt sammen til massen er ensartet.
Tilsæt kakaopulver og rør det sammen. Tilsæt husblas mens chokolade glazen stadig er varm.
Tilsæt derefter piskefløden og rør det sammen til massen er ensartet.
Hæld chokolade glazen gennem en si og over i en kande.
Blend massen med en stavblender.
Lad chokolade glazen køle ned til ca. 36 grader og hæld den over dine helt frosne kager.
Pynt:
Guld flager
Hvid chokolade stjerner fra Callebaut penslet med guldstøv
Skovsyre
Dark crispearls fra Callebaut
Ser fantastisk ud! Kan man lave det meste på forhånd?
Ja, det kan du sagtens! ☺️
Hej. Bliver mussen ikke lidt tynd? Er det meningen?
Det er meningen, så den kan udfylde hele silikoneformen og så der ikke kommer luftbobler 🙂
Moussen skal nok sætte sig og blive lækker og cremet – det sørger husblassen for.
Mvh. Mette
Hej! Hvor meget af kagen kan man lave på forhånd? Kan man samle den, og så vente med glaze til dagen, den skal serveres, og i så fald, skal kagen så opbevares på køl eller frost? 🙂
Hej Julie
Du kan faktisk lave hele kagen (på nær glaze) i god tid og så opbevare den på frys. Og så kan du glaze den på dagen/dagen før den skal serveres 😊
Mvh. Mette
Vedr, nøddebunden: Er 1/4 tsk hvedemel rigtigt? Det lyder af utrolig lidt 🙂
Hej Lisa
Det er helt korrekt. Der er jo “hasselnøddemel” i også 😊
Mvh. Mette
Modtaget. Så går jeg i gang 😃
Glæder mig til at smage.
Det ser fantastisk ud.
Vil høre hvordan jeg opbevar bunden i et par dage?
Tusind tak på forhånd
Hej Jeanne
Jeg vil blot lave hele kagen færdig og opbevare den i fryseren. På dagen du skal bruge den tager du den op af fryseren, pynter den og sætter den i køleskabet, så den kan tø langsomt op 😊
Mvh. Mette