Choux au craquelin aka krakelerede vandbakkelser med det lææækreste fyld!
Opskriften giver ca. 15 vandbakkelser
Mælkechokoladecreme:
1 blad husblas
2 dl fløde
125 g mælkechokolade, hakket eller knapper
Fremgangsmåde:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Varm fløden op til lige under kogepunktet.
Kom chokoladen i en skål.
Tilsæt dit husblas til den varme fløde og hæld det derefter over chokoladen.
Lad det stå et par minutter og rør i det, indtil det hele er smeltet sammen til en ensartet masse.
Kom husholdningsfilm helt ned til chokoladecremens overflade og sæt det på køl i mindst 3 timer eller til dagen efter.
Pisk derefter den kolde creme lækker og luftig.
Æblekompot:
2 æbler
2 spsk citronsaft
1/2 vaniljestang, kornene
1 spsk sukker
Fremgangsmåde:
Skræl æblerne og fjern kernehusene.
Skær æblerne i fine små tern og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, vaniljekorn og sukker.
Lad det koge i ca. 5-10 minutter til æblestykkerne er blevet en smule bløde.
Lad det æblekompotten køle helt af.
Saltkaramel:
1/2 dåse Dulche de leche
1/2 tsk salt
Fremgangsmåde:
Bland Dulche de leche og salt godt sammen og sæt det til side til du skal bruge det.
Kakao kiksedej:
40 g mel
40 g sukker
40 g smør
1 spsk kakaopulver
Fremgangsmåde:
Ælt alle ingredienserne sammen og rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir (ca. 2-3 mm tykkelse). Læg den i køleskabet til du skal bruge den.
Vandbakkelser:
75 g smør
1,5 dl vand
5 g sukker
80 g mel
1/4 tsk salt
2 æg
Fremgangsmåde:
Kom smør, vand og sukker i en gryde og lad det smelte sammen.
Tilsæt mel og salt og lad dejen “riste” i et par minutter mens du rører.
Tag gryden af blusset og lad det stå og køle af i 5-10 minutter.
Kom et æg i dejen ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle.
Sprøjt små runde toppe på din bageplade (ca. ø 3-4 cm).
Stik små runde cirker ud af din kiksedej (ca. Ø4 cm) og placer dem ovenpå dine vandbakkelser.
Bag dem ved 180 grader i ca. 25-30 minutter.
Lad dem derefter køle af på en rist.
Samling:
Skær den øverste top af din vandbakkelser af. Fyld æblestykker i og derefter saltkaramel.
Kom mælkechokoladecremen i en sprøjtepose med stjernetyl i enden og sprøjt en ring på toppen. Kom toppen af vandbakkelsen på.
Chokoladeoblater med kakaoguldstøv:
50 g mælkechokolade
Kakaopulver
Guldstøv
Fremgangsmåde:
Temperer chokoladen til en arbejdstemperatur på ca. 29-30 grader.
Kom chokoladen i en sprøjtepose og sprøjt små runde klatter på et stykke bagepapir placeret på et skærebræt.
Bank skærebrættet forsigtigt ned i bordet, så chokoladecirklerne flader ud.
Bland lidt kakaopulver og guldstøv.
Sigt det ud over chokoladeoblaterne og sæt dem derefter på køl i ca. 5 minutter.
Børst det overskydende kakaoguldstøv af dem og sæt dem fast på toppen af vandbakkelserne med lidt af chokoladecremen.
Skriv et svar