Jeg eeeelsker virkelig kager med frugt og denne citron cheesecake er bestemt ingen undtagelse! Verdens bedste citron cheesecake! Smagsbalancen mellem citron og sukker er helt perfekt, så frygt ikke at den er alt for syrlig – den er helt fantastisk!
Kiksebund:
190 g Digestive kiks
35 g sukker
100 g smeltet smør
Fremgangsmåde
Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker
Tilsæt det smeltede smør.
Bland det godt.
Beklæd en 18 cm springform med bageplast.
Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas. Pres gerne kiksemassen lidt op ad siderne også.
Sæt den på køl og lav imens ostecremen.
Ostecreme:
5 blade husblas
Fintrevet skal samt saften fra 1 økologisk citron
200 g sukker
1/2 vaniljestang, kornene
200 g Philadelphia (ikke light!!)
3 dl fløde
Fremgangsmåde
Put husblas i en skål med koldt vand.
Fintrevet citronskal samt saften puttes i en kasserolle og varmes op lige til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
Tilsæt husblas og rør det ud deri. Tag gryden af varmen og lad den stå til du skal bruge den.
Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
I en anden piskes fløden til flødeskum.
Tilsæt nu den lillefingervarme citronsaft til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen.
Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
Ostecremen puttes ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
Sæt den på køl til den har sat sig og lav imens marengstoppene.
Marengstoppe:
2 æggehvider
75 g sukker
75 g flormelis
Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne til de skummer. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, mens der stadig piskes på høj hastighed.
Når marengsen er sej og kan danne toppe, som kan stå af sig er marengsen klar.
Sigt flormelis ned i massen og vend det forsigtigt sammen.
Kom marengsen i en sprøjtepose med en tylle for enden.
Sprøjt små fine toppe ud forskellige størrelser på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad marengstoppene hvile i 20 minutter.
Bag dem ved 100 grader i ca. 50-60 minutter.
Anvend dem som pynt på kagen inden den serveres og put resterne i en lufttæt kagedåse til næste gang du skal pynte en kage.
Citrongele:
4 blade husblas
1 dl vand
1 dl citronsaft (ca. 3-4 små citroner)
100 g sukker
Lidt gul pastafarve
Fremgangsmåde
Put husblas i en skål med koldt vand.
Put vand, citronsaft og sukker i en gryde. Varm det op lige til kogepunktet indtil sukkeret er helt opløst.
Put husblas ned i gryden og rør til det er opløst.
Hæld væsken over i en skål gennem en si.
Tilsæt lidt gul pastafarve.
Lad massen stå og sætte sig til den er tyktflydende.
Hæld geléen ud over kagen og sæt den på køl indtil geléen har sat sig.
Fjern springform og kageplasten og flyt forsigtigt kagen over på et fad.
Pynt kagen og server.
Pynt:
Marengstoppe penslet med lidt spiseligt guldstøv
Primula blomsterblade
Lidt finthakket hvid chokolade
Hej Mette 🙂 jeg har så lavet denne før, og den er vanvittig god 😁😁nu står jeg og måske gerne vil lave den i en 24 cm springform – tror du så, at der er noget at lave 1,5 gang? 🙂
Hej Line!
Dejligt at høre!
Jeg ville nok gange opskriften med 2, hvis jeg skulle lave den i så stor en form. En cheesecake er altid flottest med lidt højde 🙂
Mvh. Mette
Det har du nok ret i – tak for hjælpen 😊
Kan man undlade geléen på toppen
Det kan du godt, den smager bare ikke nær så meget af citron så. Kom evt. friske bær på toppen i stedet 🙂
Mvh. Mette
Tak😁♥️
Hej. Kan man bruge sådan noget citronsaft istedet for helt friske citroner?
Hej Julie.
Det vil jeg ikke anbefale, da de har en meget syntetisk smag 🙂
Mvh. Mette
Hvor lang tid i forvejen kan man lave den?
Skal bruges til Nytår 2021🎉
Hej Connie
Jeg vil anbefale at lave den dagen før 😊
Mvh. Mette
Tak for hurtig svar. Skal den blive i formen?
Hej Connie
Ja, det skal den indtil både ostecreme og gelé har sat sig helt. Derefter kan den befries fra kageplast og springform.
Mvh. Mette
Hej Mette
Min gelé er blevet stiv i skålen – kan man varme den op igen ?
Jeg ventede i 2 timer i går… den var helt flydende. 01:00…Så gik jeg i seng,
Men den er fin stiv nu.07:50 🙈
Skal jeg lave en ny eller kan jeg varme den op? Hvis ja…
I mikro ? Eller gryde ?
Alt er gået fint. Min første cheesecake 😊
Hej Connie
Ups. Jeg vil godt tro du kan varme den op igen, men jeg har ikke prøvet det før 😊
Geléen skal jo være flydende når du hælder den på. Den må bare ikke være for varm, for så smelter den ostecremen når man hælder den på. Den skal være stuetemperatur når man hælder den på.
Mvh. Mette