
Udskriv
februar 11, 2023
Antal: personer
En helt fantastisk chokolade créme brûlée med hindbær. Chokolade og hindbær er match made in heaven! Den lidt tunge og fyldige chokoladesmag komplimenteres så skønt af de syrlige og friske hindbær.
Udstyr til denne opskrift:
- 6 små ildfaste forme
Ingredienser:
Hindbærkompot
- 1 blad husblas
- 150 gram frosne hindbær
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 spsk sukker
Créme Brûlée med chokolade
- 80 gram mørk chokolade
- 4,5 dl piskefløde
- 3 æggeblommer
- 60 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
Fremgangsmåde:
Hindbærkompot
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom hindbær, citronsaft, vaniljesukker og sukker i en kasserolle.
- Varm det op til kogepunktet og tilsæt husblas.
- Fordel hindbærkompotten i små ildfaste forme og sæt dem til side mens du laver chokoladecremen.
Créme Brûlée med chokolade
- Varm fløden op til kogepunktet.
- Pisk æggeblommer og sukker sammen.
- Hæld æggemassen sammen med fløden og varm det hele op til 80 grader.
- Tilsæt til sidst chokoladen og rør rundt til chokoladen er helt smeltet.
- Hæld forsigtigt chokoladecremen ovenpå hindbærkompotten, i de små ildfaste forme.
- Bag de små desserter ved 140 grader i 40-45 minutter. Desserterne er færdige, når de kan "blævre", men må ikke være helt flydende.
- Lad desserterne stå og sætte sig i køleskabet natten over.
Pynt & servering
- Drys med sukker og flamber sukkeretmed en lille gasbrænder lige inden servering.
- Pynt evt. med friske hindbær, frysetørrede hindbær og hakkede pistacienødder.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @metteskuttercakes på Instagram!
Skriv et svar