Lækre og skønne cremelinser med en super god hindbærmarmelade og en lækker vaniljecreme.
De er nemme at lave og smager bare super dejligt!
Disse cremelinser skal gerne nydes samme dag som de er lavet.
Opskriften giver ca. 8 cremelinser (Ø 8 cm)
Bagefast vaniljecreme:
1 brev bagestabil kagecreme fra Dr. Oetker (Reklamelink)
5 dl letmælk
1/2 vaniljestang (kornene) mast sammen med 1 spsk sukker
Fremgangsmåde
Bland posens indhold sammen med 1 dl mælk.
Kom 4 dl letmælk i en kasserolle og varm det op til kogepunktet. Kom vaniljeblandingen ned i gryden og pisk godt i det indtil cremen tykner.
Lad vaniljecremen køle helt af i køleskabet, hvorefter det er klar til brug.
Pisk det kort igennem til den er ensartet når du har taget cremen ud af køleskabet.
Mørdej:
400 g mel
150 g smør, stuetemperatur
100 g flormelis
Ca 1 æg
Fremgangsmåde
Alle ingredienser æltes kort sammen til massen er ensartet.
Put dejen i køleskabet i 1/2 time.
Halvdelen af mørdejen rulles ud til en tykkelse på ca 3 mm.
Udstik cirkler af dejen.
Læg hver dejcirkel ned i dine små forme og pres den godt fast til kanter og bund.
Samling:
Kom 1 tsk god hindbær marmelade ned i hver bund. Fyld derefter vaniljecreme i så formen er fyldt ca. 3/4 op.
Rul den anden halvdel af mørdejen ud og stik igen runde cirkler ud, som skal bruges som låg.
Tryk kanterne af så den overflødige dej falder af.
Bag cremelinserne ved 180 grader i ca. 15 minutter indtil de er gyldne.
Hej Mette
Disse lækkerlinger bliver jeg da ganske enkelt nødt til, at teste også 😍😋 – men jeg forstår desværre ikk rigtigt fremgangsmåden omkring cremen 🙈
Skal den 1 dl. mælk til pulveret – trækkes fra de 4, der skal varmes – eller skal der bruges 5 dl. i alt..?
Og tilsættes pulverblandingen også først når mælken er varm – sammen med vaniljeblandingen – eller..?
På forhånd mange tak 🙂
Mvh
Berit
Hej Berit
Jeg har lavet en tastefejl i opskriften (det er rettet nu). Du skal bruge 5 dl letmælk i alt. 1 dl pisket sammen med brevets indhold og 4 dl i gryden, som varmes op til kogepunktet 😊
Når de 4 dl når kogepunktet kommes mælke-pulverblandingen ned i gryden og derefter piskes det indtil det tykner 😊
Jeg håber det giver lidt bedre mening, ellers så skriver du bare igen!
Mvh. Mette
Fantastisk – så giver det meget bedre mening – og mange tak 🙂