At skrive ens egen opskrift er den bedste er efterhånden lidt et no go nu om dage – MEN jeg må altså bare sige, at det er er min absolutte favorit og den bedste brunkage jeg har smagt!
De er sprøde og indeholder den skønneste, gyldne smag af jul, som får tænderne til at løbe i vand!
Opskriften giver ca. 5 plader brunkager
Ingredienser:
125 g brun farin
200 g smør (stuetemperatur)
1 dl sirup
1 tsk stødt ingefær
3 tsk stødt kanel
2 tsk stødt nellike
1 tsk stødt allehånde
300 g mel
1 tsk natron
50 g syltet appelsinskal
60 g hakkede mandler
60 g hakkede pistacienødder
Fremgangsmåde:
Rør brun farin, smør, sirup og alle krydderierne godt sammen.
Tilsæt derefter mel, natron, syltet appelsinskal og de hakkede nødder. Rør det sammen indtil dejen er ensartet.
Del dejen i 2 og drys lidt mel på bordet. Rul begge halvdele ud i 2 pølser (ø 4-5 cm).
Placer dem på et skærebræt og kom husholdningsfilm over dem.
Sæt dem på køl i 2-4 timer.
Skær pølsen ud i tynde skiver (ca. 4-5 mm) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem ved 200 grader i ca. 6-8 minutter.
Afkøl på en rist.
Skriv et svar