I får her opskriften på de blødeste og lækreste gulerodsbrud med solsikkekerner.
Jeg tør næsten sværge, at det her er den bedste opskrift nogensinde!
Personligt elsker jeg at spise dem blot med smør på pga. den lækre, bløde og helt vildt skønne smag i bollen.
Et godt tip er at bruge en røremaskine med dejkrog til at lave disse boller. Og lad dem gerne ælte længe, så får du den mest luftige og bløde bolle.
Opskriften giver ca 8-10 store gulerodsbrud
Ingredienser:
300 g hvedemel
200 g fuldkorns speltmel
25 g gær
3 dl lunkent vand
25 g sukker
1 tsk salt
40 g blødt smør
1 æg
50 g solsikkekerner
2 store gulerødder, revne
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet og tilsæt mel, sukker og salt.
Ælt det godt sammen og tilsæt herefter det bløde smør og ælt i ca. 8 minutter indtil dejen bliver smidig og slipper skålens kanter.
Lad derefter dejen hæve i en time med et fugtigt viskestykke over sig.
Hæld dejen ud på bordet.
Lav en uddybning i dejen og kom æg, gulerødder og solsikkekerner i. Fold dejen sammen, således at æg, gulerødder og solsikkekerner bliver lukket inde.
Hak dejen i stykker med en dejskraber, så “fyldet” bliver godt fordelt og saml de små stykker til grove boller på en bradepande beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve i 20 minutter.
Pensl dem med et sammenpisket æg inden de kommes i ovnen.
Bag bollerne ved 220 grader (alm ovn) i ca 15 min.
Skriv et svar