Intet mindre end den bedste og nemmeste pærekage! Den er sindssygt svampet og fyldt med de lækreste pærer, marcipan og hasselnødder.
Ingredienser:
2 æg
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker
125 g mel
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
100 g revet marcipan
2 pærer
50 g hakkede mandler/hasselnødder
Evt. perlesukker
Fremgangsmåde:
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt,
Vend mel, bagepulver og kanel i.
Skræl pærerne, fjern kernehuset og skær dem i tern.
Vend dem i dejen sammen med marcipan.
Kom dejen i en springform (Ø22 cm) og drys med hakkede nødder og perlesukker.
Bag den ved 180 grader i ca. 45-50 minutter.
Vanilje creme fraiche:
3 dl creme fraiche
2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Bland ingredienserne og rør det godt sammen.
Kan det godt passe, at der ikke skal smør i denne, Mette? 😊
Hej Emil
Det er helt korrekt 😊
Mvh. Mette
Egner denne kage sig til at blive bagt dagen før om formiddagen, når nu du skriver at den er dejlig fugtig. Bliver den så for våd?
Hej Tina
En kage som denne er perfekt at bage dagen før, da den er lækker svampet og ikke bliver tør så hurtigt, som mange andre kager kan gøre 😊
Mvh. Mette
Kan den fryses?
Hej Maj
Ja, den kan sagtens fryses 🙂
Mvh. Mette
Hejsa
Ville man kunne lave den i bradepande? Skal bage til 20 personer. Hvor mange personer svarer denne opskrift til?
Kh
Hej AK
Du kan sagtens bage den i en bradepande. Opskriften svarer til ca. 8-10 personer 😊
Mvh. Mette
Kan man bruge syltet pærer fra dåse?
Hej Gitte
Det tænker jeg godt man kan 😊
Mvh. Mette
Vil man få det samme svampede resultat hvis man erstatter pære med anden type frugt som fx, æble, abrikosblommer eller ferskner..???
Jeg skal bage til en barnedåb og tænker det kunne være lidt sjovt med variation i smagen.
Hej Bettina
Du kan sagtens erstatte det med æble. Vær dog opmærksom på at f.eks. ferskner og blommer er mere “våde frugter” og derfor kan det være nødvendigt at tilsætte mindre frugt eller mere mel for at dejen ikke bliver alt for våd.
Mvh. Mette