En virkelig fantastisk og lækker Snickerskage. Blød og svampet bund, chewy karamel, saltede peanuts og en fløjlsblød chokoladeganace – what’s not to like!
Denne kage er helt klart en af mine helt store go-to favoritter, når mine kage-cravings tager over.
Ingredienser:
50 g smør
3 æg
2 tsk vaniljesukker
100 g sukker
250 g mel
2,5 tsk bagepulver
50 g marcipan
2 dl mælk
Fremgangsmåde:
Smelt smørret og sæt det til side.
Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en lys og luftig masse.
Vend mel og bagepulver i, sammen med smør.
Riv marcipanen groft og rør også det i, sammen med mælk.
Hæld dejen i en firkantet form (ca. 23×23 cm) beklædt med bagepapir.
Bag den ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Lav imens karamellen.
Karamel:
1 dl fløde
1 dl sirup
50 g smør
175 g sukker
250 g saltede peanuts
Fremgangsmåde:
Kom alle ingredienser i en gryde og lad det koge godt sammen, under omrøring, indtil karamellen har fået en cremet lysebrun farve. Pas på med ikke at lade den koge for længe – jo længere den koger, jo hårdere vil den blive, når den køler af.
Sæt karamellen til side, indtil kagen er færdig.
Lad kagen køle en lille smule af, inden du hælder karamellen på kagen og drys peanuts ovenpå. Tryk peanuts lidt ned i karamellen.
Chokoladeganache:
225 g mørk chokolade
1/2 dl fløde
20 g smør
Fremgangsmåde:
Smelt alle ingredienser sammen i en gryde eller i mikroovnen.
Fordel det derefter på din afkølede kage.
Pynt evt. med lidt ekstra peanuts og finthakket Snickers.
Kan den laves dagen før den skal spises
Hej Gitte
Ja, det kan den sagtens 😊
Kan man lave kagen uden marcipan?
Hej Nicoline
Det vil jeg ikke anbefale. Marcipanen er med til at gøre kagen dejlig svampet og gør at den ikke bliver tør. Kagen smager dog ikke af marcipan, selvom man kommer det i.
Mvh. Mette
Hej Trine
Ja, du kan sagtens fryse kagen ned.
Mvh. Mette