E N D E L I G!
… blev der dejligt sommervejr i Danmark. Så er det tid til en lækker og let sommerdessert.
Disse ferskendrømme er helt fantastiske til en varm sommerdag ude i solen.
Trods den lange opskrift er de nemme at lave, så det er bare med at komme igang!
Opskriften består af en luftig bund, en fantastisk vaniljemousse der ikke er alt for sød, da der er creme fraiche i – og til sidst den sommerlige ferskenmousse.
God sommer 😊☀️
Opskriften giver ca. 6 glas
Bunde:
Kornene fra 1/4 stang vanilje
2 æg
80 g sukker
33 g mel
40 g kartoffelmel
1/2 tsk. bagepulver
Vanilje, æg og sukker piskes indtil det er hvidt og luftigt.
Mel, kartoffelmel og bagepulver blandes og vendes ned i æggeblandingen.
Dejen fordeles på en bradepande. Sørg for den er lige tyk over det hele.
Bag den i ca. 6-8 minutter ved 180 grader indtil den er gyldenbrun.
Lad kagen køle af og stik små runde bunde ud med formen dine ferskendrømme skal laves i. Put bundene i bunden af formene.
Vaniljemousse:
4 blade husblas
1 spsk vand
3 dl fløde
2 dl creme fraiche, 18%
60 g sukker
1/2 vaniljestang
Husblassen ligges i blød i koldt vand.
Flødeskummet piskes til flødeskum.
I en anden skål kommes creme fraiche og sukker og vanilje i. Pisk det kort sammen.
I en gryde kommes 1 spsk vand og husblassen i. Opvarm det langsomt til husblassen er smeltet. Fjern kasserollen fra gryden og lad den køle af et par minutter.
Kom husblassen i creme fraiche-blandingen og pisk hurtigt.
Derefter vendes creme fraiche blandingen i flødeskummet.
Denne mousse kommes ovenpå bunden. Sprøjt det evt. i med en sprøjtepose for et pænt resultat. Sæt den i køleskabet og vent på den stivner.
Ferskenmousse:
4 blade husblas
3 æggeblommer
85 g sukker
3 dl fløde
250 g ferskenpuré (ca. 3 friske ferskner)
Husblassen ligges i blød i en skål med koldt vand.
I en skål piskes æggeblommer og sukker godt sammen. I en anden skål piskes fløden til flødeskum.
Fjern kernen fra fersknerne og skær dem i tern. Kom dem i en kasserolle og kog dem møre. Når de er møre blendes de med en stavblender. Mos dem gennem en si så du får alt saften.
Hæld saften tilbage i gryden og tilsæt husblassen til det er helt smeltet.
Lad saften køle lidt af.
Hæld saften i æggesnapsen og pisk hurtigt sammen. Herefter hældes æggesnapsen i flødeskummet og vendes forsigtigt.
Ferskenmoussen hældes til sidst ovenpå vaniljemoussen.
Lad dem stå på køl til de er stivnet.
Pynt:
Finthakkede Peach choc coated liquorice
Finthakket frisk fersken
Spiseligt guldstøv
Skriv et svar