Holy moly!!! 😍 De er flødeboller er simpelthen så syndigt lækre! Det er nogle af de bedste jeg nogensinde har smagt! Kombinationen af mælkechokolade, karamel og ristede hasselnødder er intet mindre end himmelsk!
Opskriften giver ca. 15 flødeboller
Marcipan bunde:
250 g marcipan
Fremgangsmåde
Marcipanen rulles ud til 3-4 mm tykkelse i lidt flormelis. Stik runde bunde ud med en udstikker på ca. 5 cm.
Bag dem ved 180 grader i 8-9 minutter.
Flødebolleskum:
185 g sukker
55 g vand
80 g glukosesirup
105 g pasteuriserede æggehvider
10 g sukker
Fremgangsmåde
Kog de 185 g sukker, vand og glukose i en lille kasserolle til præcis 117 grader. Imens karamellen koges, blandes de 10 g sukker og æggehvider, og dette piskes ganske let og kort sammen i en røremaskine indtil det begynder at skumme.
Hæld den varme karamel direkte ned til æggehviderne i en tynd stråle, MENS der piskes ved højeste hastighed.
Pisk ved høj hastighed til skummet bliver helt fast og fluffy – der skal piskes længe (ca. 8 minutter).
Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med tyl i enden og sprøjt toppe på dine marcipanbunde. Jeg har brugt DENNE TYL (Reklamelink)
Karamelfyld
Karamel sauce fra Odense Marcipan eller Dr. Oetker
Fremgangsmåde
Kom karamel saucen i en sprøjtepose med en fylde tyl i enden. Jeg har brugt DENNE TYL (Reklamelink)
Stik tuden ned i midten af flødebollen og fyld karamel i.
Sæt de nøgne flødeboller i køleskabet mens du forbereder chokoladen.
Mælkechokolade overtræk:
400 g mælkechokolade
2,5 spsk kokosolie
Finthakkede ristede hasselnødder
Fremgangsmåde
Kom mælkechokolade og kokosolie i en skål og temperer det over vandbad eller i mikroovnen.
Temperaturen skal ramme ca. 32 grader.
Kom chokoladen ned i et glas hvor du kan dyppe hele flødebollen ned i.
Dyp flødebollen ned i chokoladen – lad derefter det “overskydende” chokolade løbe af flødebollen inden du vender den om.
Drys med finthakkede ristede hasselnødder mens chokoladen stadig er våd.
Sæt flødebollerne i køleskabet.
Kan man lave en anden bund? Hvis nu man ikke kan lide marcipan:)
Hej Sofie
Det kan du sagtens – du kan bruge lige hvad du har lyst til som bund 😊
Mvh. Mette
Har du nogle ideer til hvad man ellers kunne bruge som bund?
Mange tak for svar!
Mvh
Sofie
Du kan f.eks. lave bunde ud af mørdej, mariekiks, eller cookies 🙂
Hvordan tager man flødebollen op fra glasset med chokoladen?
Hej Caroline.
Man holder flødebollen med sine fingerspidser på flødebollen bund. Så dypper man den og lader lige det overskydende chokolade dryppe af før man vender den om og sætter den på en rist 🙂
Kan du man lave skummet uden glukosesirup, har prøvet 10 gange og nået 117 ° og det lykkedes mig ikke
Hej Tina.
Glukose siruppen skal man bruge, ellers bliver flødebolleskummet ikke sejt og fast.
Det gælder om at hælde siruppen i, i en tynd stråle mens der piskes. Derefter skrues røremaskinen op på højeste hastighed og pisk LÆNGE! Omkring 7-10 minutter.
Mvh. Mette
Super tak jeg prøver fortsat 😊🤗
Kan man også tilføje Rom essens i og hvis ja, hvornår skal man tilføje det
Det ved jeg desværre ikke hvordan bliver, men du kan altid prøve! Jeg ville tilføje det når skummet er pisket færdig og så give det en kort tur med røremaskinen, så det bliver fordelt 🙂
De ser MEGA lækre ud..
Hvor længe kan de holde sig – og hvordan skal de i så fald opbevares?
Det er bare de bedste flødeboller 😍
De kan snildt holde sig et par uger i køleskabet!
Mvh. Mette
Tak for svar 🤗
Hvordan ved man om man får nok karamel sauce ned i flødebollen
Hej Tina.
Godt spørgsmål! Det ved man heller ikke 😁 man må bare prøve sig frem og trykke det i man tror der skal i 😊
Mvh. Mette
Hej
Har set du fortynder din chokolade med kokosolie. Får chokoladen så det rette knæk i forhold til hvis man bruger kakaosmør?
Ja, jeg synes det giver det samme – hvis man altså vel at mærke har tempereret sin chokolade korrekt 😊
Koger du karamellen fra Dr. Oetker, som du efterfølgende putter ned til hviderne, OG efterfølgende sprøjter ned i midten, eller har jeg misforstået noget? Din skum ser nemlig så hvid ud, så jeg mistænker, jeg misforstår…
Nej, du har helt misforstået det. Karamellen er fra en færdig-tube og er ikke en del af skummet. Det skal sprøjtes ned i midten af skummet efter man har sprøjtet skummet på bundene.
Læs lige opskriften igen, så giver det sikkert mere mening 🙂
Mvh. Mette
Jeg læser og læser, men har nok læst mig blind
“ Hæld den varme karamel direkte ned til æggehviderne i en tynd stråle, MENS der piskes ved højeste hastighed.”
Det er sukkerlagen du koger af vand, sukker og glukosesirup 🙂
Ahhh – selvfølgelig – tak 💪
Hello, I wanted to ask if your temperatures are in celsius? These look so delicious! I can’t wait to try them.
Hello Bea
Yes, the temperature is in celsius 🙂
Can you please translate this into English for me?
Ved du om disse kan laves i en silikoneform? Altså med de ristede hasselnødder🙂
Hej Line
Det kan du godt. Så varmer du bare chokoladeskallen til sidst med en gasbrænder (kun ganske kort!!) og drysser de ristede hasselnødder på 🙂