Et helt igennem fantastisk brød med massere af smag, som kan serveres til nærmest enhver ret!
Dette foccacia er blødt og luftigt indeni og sprødt udenpå. Til at lave dette brød har jeg brugt DENNE FOCCACIA FORM. De små huller i formen gør at der er fri cirkulation af varme og på den måde undgår man kondensering!
Ingredienser:
25 g gær
4 dl lunt vand
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
1,5 tsk honning
Ca. 550 g mel
Topping:
4 fede hvidløg
4 kviste frisk rosmarin
3 spsk olivenolie
150 g cherry tomater
1/2 rødløg
Flagesalt
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunt vand.
Tilsæt olivenolie, salt, honning og mel. Start med at tilsætte lidt mel ad gangen. Det er ikke sikkert alle 550 g skal i.
Ælt det hele godt sammen på din røremaskine. Dejen er færdigæltet når den slipper skålens kanter og den skal være fugtig, men den skal ikke klistre fast til dine fingre.
Lad den hæve et lunt sted i 1 time og 30 minutter.
Imens dejen hæver forberedes toppingen.
Hvidløg og frisk rosmarin knuses sammen i en minihakker.
Tilsæt olivenolie til den knuste blanding.
Når dejen er færdig med at hæve fordeles den ned i din form.
Lad dejen hæve yderligere 30 minutter.
Pres huller ned i dejen med dine fingre.
Fordel hvidløg-rosmarin olien over dejen.
Skær cherrytomaterne i halve og pres dem ned i dejen. Kom også de halve rødløgsringe på og drys med flagesalt over dejen.
Bag foccaciaen ved 220 grader i ca. 20-25 minutter.
Skriv et svar