En meget skøn og ret nem lagkage med den skønneste smag af nødder og frisk hindbærmousse!
Fragilité bunde:
4 æggehvider
125 g sukker
150 g fintmalede hasselnødder
75 g fintrevet marcipan
1 knsp salt
Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk det til en tyk marengs.
Tilsæt de fintmalede hasselnødder og den fintrevede marcipan. Vend det hele forsigtigt sammen til massen er ensartet.
For 2 springforme på ca. Ø18 cm med bagepapir i bunden.
Fordel fragilité dejen i de 2 springforme.
Bag dem begge i ovnen ved varmluft 175 grader i ca. 14 minutter.
Lad begge bunde køle helt af.
Hindbærmousse:
3 blade husblas
200 g frosne hindbær
100 g sukker
1/2 citron, saften
1/2 vaniljestang, kornene
4 d fløde
Fremgangsmåde
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom hindbær, sukker, citronsaft og vanilje i en kasserolle og varm det op til hindbærrene er kogt ud. Kog også de tomme vaniljestænger med her.
Si hindbærmassen – det er kun saften du skal bruge.
Vrid husblas for vand og kom det ned i den varme hindbærsaft.
Pisk fløden til en let skum.
Tilsæt 1/3 af flødeskummet ned i den lillefingervarme hindbærsaft og rør det sammen.
Kom derefter hindbær-blandingen over i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen.
Opbygning:
Beklæd en 18 cm springform med kageplast.
Start med at komme den ene bund ned i springformen. Fragilitè bundene skal håndteres forsigtigt, da de er meget porøse og nemt kan gå i stykker.
Kom derefter hindbærmoussen på og afslut med den sidste bund på toppen.
Sæt kagen på køl til den har sat sig (ca. 3-4 timer)
Pynt:
Flormelis
Friske hindbær
Friske blåbær
Skovsyre
Lyserøde chokoladekugler (Reklamelink)
Hej Mette.
Lagkagen ser rigtig dejlig og lækkert ud. Jeg skal prøve at lave den til min mands fødselsdag på fredag. Et spørgsmål – kan jeg allerede lave den imorgen og sætte den i køleskabet til jeg bruger den? På forhånd, mange tak.
Jeg anbefale dig at lave den tidligst dagen før den skal serveres 🙂
Mvh. Mette
Hej Mette.
Et spørgsmål fra en der aldrig bager.. når husblas kommer i hindbær, skal de røres rundt i hindbærsaften, eller skal jeg vente med at røre, til fløden kommer i?
Hej Line
Husblassen skal opløses i hindbærrene og røres godt ud deri.
Mvh. Mette
Super, tak for det, og tak for et lynhurtigt svar 😃
Hej – jeg har lavet denne kage før, og synes, den var superdelikat. Overvejer at lave flere samtidigt til en større fest. Men, husker ikke, hvor mange personer en kage rækker til?
Og – tror du, man kan bage bunde på forhånd og fryse dem ned for så senere at tø og sætte sammen med mousse?
Bh Ulla
Hej Ulla
Tak for dine søde ord! Jeg vil mene at opskriften her svarer til ca. 12 personer.
Du kan sagtens fryse bundene ned 🙂
Mvh. Mette
Hejsa
Kan man bage hele bunden i én springform og derefter halvere den med kniv når den er kølet ned? 🙂 jeg har nemlig kun én springform
Hej Thatsani
Bunden er meget luftig og porøs, så jeg vil anbefale at bage bundene i 2 forme 😊
Mvh. Mette