En super lækker og frisk sommerkage med mandelbund, frisk frugt og en perfekt vaniljecreme lavet af fløde og creme fraiche, hvilket ikke gør den alt for fed.
Inspirationen kommer fra denne opskrift 😊
Bund:
4 æggehvider
2 dl sukker
200 g fintmalede mandler
70 g smeltet og afkølet smør
1 tsk hvedemel
Fremgangsmåde:
Pisk æggehviderne og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Pisk til massen er tyk og skinnende. Vend forsigtigt mandler, smør og mel i.
Smør en 24cm springform med smør og hæld massen i formen.
Bages ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Vaniljecreme:
3 dl piskefløde
4 blade husblas
3 dl creme fraiche (18%)
4 spsk flormelis
Kornene fra 1 vaniljestang
Fremgangsmåde:
Pisk fløden til flødeskum. I en anden skål blandes creme fraiche, flormelis og vaniljekorn.
Husblassen smeltes over vandbad og piskes med creme fraiche blandingen. Den vendes herefter i flødeskummet.
Fordel vaniljecremen på den afkølede kage og pynt med friske bær.
Hvor mange mennesker er den til?
Hej Julie
Ca. 10-12 personer