Okay, okay! De her fyldte chokolader ligger så højt på skalaen over de bedste fyldte chokolader jeg har smagt!
De består af en vanvittigt lækker karamelcrunch i en skal af mælkechokolade.
Match made in heaven!
Opskriften svarer til ca. 3 forme
Saltkaramel:
150 g sukker
2 dl fløde
40 g smør
1 tsk havsalt
Fremgangsmåde:
Kom sukker i en gryde og smelt det indtil det får en fin og gyldenbrun farve.
Hæld fløde i – karamellen vil nu klumpe sig sammen. Kog massen op under omrøring indtil det hele er ensartet og smeltet fint sammen.
Tilsæt derefter smør i små tern, lidt efter lidt.
Kom til sidst salt i.
Hæld saltkaramellen gennem en sigte, over i en skål. Sæt den i køleskabet mens du laver dit nøddecrunch.
Nøddecrunch:
50 g sukker
50 g hasselnødder
50 g usaltede pistacienødder
Fremgangsmåde:
Smelt sukker til gylden karamel på en pande.
Tilsæt nødderne under omrøring. Hæld derefter nøddekaramellen ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle helt.
Hak det derefter i stykker.
Vær opmærksom på, at hakke det fint, da massen skal kunne komme ud af en sprøjtepose senere.
Bland derefter nøddecrunchen med saltkaramellen fra før.
Kom din færdige karamel crunch i en sprøjtepose og læg den på køkkenbordet til du skal bruge den.
Chokoladeskaller:
800 g mælkechokolade
Fremgangsmåde:
Strint evt. formene med farvet kakaosmør inden du går igang.
Temperer chokoladen. Dette kan enten gøres over vandbad eller i mikroovn.
Mælkechokoladen skal have en arbejdstemperatur på ca. 29-30 grader.
Fyld formene op med den tempererede chokolade i alle huller.
Bank formen let ned i bordet og vend derefter formen på hovedet, mens du banker let på siden af den, så alt det overskydende chokolade falder ud.
Skrab derefter formen for overskydende chokolade både på toppen og siderne.
Sæt chokoladeformen i køleskabet i 5-10 minutter.
Klip et hul i sprøjteposen og fyld hver chokoladeskal med karamel crunch.
Sæt formen på køl mens du opvarmer chokoladen til den rette arbejdstemperatur igen.
Hæld derefter chokolade på toppen af alle chokoladerne og skrab for overskydende chokolade.
Sæt chokoladeformen i køleskabet i ca. 1 time hvorefter de nemt kan bankes ud af formen, hvis chokoladetempereringen er lykkedes.
Opbevar chokoladerne køligt i en tætsluttende beholder.
Skriv et svar