Guide til at temperere chokolade i mikroovn findes HER
Guide til at temperere chokolade over vandbad findes HER
Hindbærtrøffel:
75 g frosne hindbær
200 g hvid chokolade
15 g smør, stuetemperatur
1 tsk hindbærstøv
Fremgangsmåde
Smelt den hvide chokolade.
Kog hindbærrene møre i en gryde og si saften fra. Hæld den lune hindbærsaft i chokoladen og rør den til en blank masse.
Tilsæt det bløde smør og hindbærstøv og rør det sammen til massen er glat og ensartet.
Kom hindbærtrøffel-massen i en sprøjte pose og lad den ligge på køkkenbordet til du skal bruge den.
Chokoladeskaller:
300 g Ruby chokolade (Reklamelink)
Spiseligt guldstøv
Fremgangsmåde
Temperer chokoladen. Dette kan enten gøres over vandbad eller i mikroovn.
Ruby chokoladen skal have en arbejdstemperatur på 30-32 grader.
Drys lidt guldstøv ned i din chokoladeform og fyld derefter din form helt op med chokoladen. Jeg har brugt DENNE CHOKOLADEFORM (Reklamelink)
Bank formen let ned i bordet og vend derefter formen på hovedet, mens du banker let på siden af den, så alt det overskydende chokolade falder ud.
Skrab derefter formen for overskydende chokolade både på toppen og siderne.
Sæt chokoladeformen på hovedet mens det størkner – sæt den gerne i køleskabet et par minutter.
Klip et lille hul i sprøjteposen og fyld hindbærtrøffel i hver chokoladeskal.
Hæld derefter chokolade på toppen af alle chokoladerne og skrab for overskydende chokolade.
Lad chokoladerne sætte sig et køligt sted, hvorefter de nemt kan bankes ud af formen, hvis chokoladetempereringen er lykkedes.
Hej Mette. Dine chokoladeboller er rigtig gode, har lige bagt. Knus Inger
Hej Inger
Hvor er det dejligt at høre! Jeg er også selv helt vild med dem!
Knus Mette
Hej (:
Jeg vil bare gerne spørger hvor mange chokolader der kommer ud af en position?
Hej Amanda
Opskriften svarer til ca. 1 chokoladeform 🙂
Mvh. Mette